Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené jablká s tvarohom a orechami

Pečené jablká s tvarohom a orechami

Jednoduchá klasika - pečené jablká s tvarohom a orechami. Tento chutný a zdravý dezert máte hotový do 25 minút. Navyše vás táto dobrota zasýti a uspokojí vašu chuť na sladké.

Poznáte príjemnejšiu vôňu ako vôňu jabĺk, rozliehajúcu sa po celom byte z kuchyne? Jablkové koláče a zákusky sú akýmsi symbolom jesene, kedy je ich všade neúrekom. Vyskúšajte jablká aj inak, ako schované v zákusku a urobte z nich "korpus" celého dezertu. Jednoducho ich poriadne umyte, vydlabte z nich jadierka a naplňte prakticky čímkoľvek. Ja som použila zmes tvarohu, medu, orechov a hrozienok, ktoré sa skvelo hodia do tohto receptu a dodajú jablkám ešte viac chutí a vône.

Zdravé pečené jablká vyzerajú skutočne lákavo. Ozdobte ich ešte čučoriedkami, medom, orechmi alebo jablká dokonca polejte arašidovým, či iným orechovým maslom - s pečeným jablkom totiž chutí neskutočne skvele! Ak neviete, čo s množstvom jabĺk vo vašej komore, určite vyskúšajte aj tento úplne jednoduchý a rýchly recept. Dopriať si ho môžete aj na raňajky a zachutí určite každému, vrátane tých najmenších - veď kto nemá rád jablká?

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

Postup

  1. Jablká umyjeme a odkrojíme z nich vrch.
  2. Následne vydlabeme ich vnútro.
  3. V miske si zmiešame tvaroh s medom alebo javorovým sirupom, škoricou, hrozienkami a orechmi a touto zmesou vyplníme vnútro jabĺk.
  4. Zvrchu môžeme jablká posypať kúskami orechov či čučoriedkami.
  5. Jablká pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.
  6. Pred podávaním môžeme jablká poliať ešte trochou medu alebo javorového sirupu.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 kusy
Nutričné hodnoty/ 1 kus
KCal277 KCal
Sacharidy48 g
Vláknina6 g
Bielkoviny5 g
Tuky6 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu