
Pečené jablká s tvarohom a orechami
Jednoduchá klasika - pečené jablká s tvarohom a orechami. Tento chutný a zdravý dezert máte hotový do 25 minút. Navyše vás táto dobrota zasýti a uspokojí vašu chuť na sladké.
Poznáte príjemnejšiu vôňu ako vôňu jabĺk, rozliehajúcu sa po celom byte z kuchyne? Jablkové koláče a zákusky sú akýmsi symbolom jesene, kedy je ich všade neúrekom. Vyskúšajte jablká aj inak, ako schované v zákusku a urobte z nich "korpus" celého dezertu. Jednoducho ich poriadne umyte, vydlabte z nich jadierka a naplňte prakticky čímkoľvek. Ja som použila zmes tvarohu, medu, orechov a hrozienok, ktoré sa skvelo hodia do tohto receptu a dodajú jablkám ešte viac chutí a vône.
Zdravé pečené jablká vyzerajú skutočne lákavo. Ozdobte ich ešte čučoriedkami, medom, orechmi alebo jablká dokonca polejte arašidovým, či iným orechovým maslom - s pečeným jablkom totiž chutí neskutočne skvele! Ak neviete, čo s množstvom jabĺk vo vašej komore, určite vyskúšajte aj tento úplne jednoduchý a rýchly recept. Dopriať si ho môžete aj na raňajky a zachutí určite každému, vrátane tých najmenších - veď kto nemá rád jablká?
Ingrediencie
- 2 jablká
- 80g tvarohu
- 2 PL medu/javorového sirupu (odporúčam tento)
- 30g hrozienok
- 20g orechov (mandle, vlašské, pekanové..) (odporúčam tieto)
- 1/4 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- čučoriedky (voliteľné)
- 1 ČL arašidového masla (voliteľné) (odporúčam toto)
Postup
- Jablká umyjeme a odkrojíme z nich vrch.
- Následne vydlabeme ich vnútro.
- V miske si zmiešame tvaroh s medom alebo javorovým sirupom, škoricou, hrozienkami a orechmi a touto zmesou vyplníme vnútro jabĺk.
- Zvrchu môžeme jablká posypať kúskami orechov či čučoriedkami.
- Jablká pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.
- Pred podávaním môžeme jablká poliať ešte trochou medu alebo javorového sirupu.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 kusy |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 277 KCal | |
Sacharidy | 48 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 5 g | |
Tuky | 6 g |