Fit Recepty
Sleduj ma
Pečený karfiól v cestíčku

Pečený karfiól v cestíčku

Chutný a zdravý pečený karfiól v cestíčku s pikantnou paradajkovou omáčkou - salsou. Kto nemá rád pikantné, môže salsu vynechať (alebo vynechať chilli/ jalapenos v recepte) a karfiól servírovať s paradajkovým pretlakom, kvalitným kečupom alebo akoukoľvek inou obľúbenou omáčkou či dipom. Pečený karfiol je oveľa ľahší na žalúdok. Táto diétnejšia verzia si zároveň uchováva všetky chute a určite stojí za vyskúšanie.

Zabavte deti a zavolajte ich do kuchyne. Obaľovanie karfiolu ešte nikdy nebola taká zábava. V uzatvárateľnom sáčku si zmiešajte zvolenú múku so soľou a vhoďte doň kúsok karfiolu obaleného vo vajíčkach. Úloha pre deti - triasť sáčkom dovtedy, kým nebude karfiol obalený v múke. Urobte z toho súťaž, kto prvý karfiol obalí. Vďaka cícerovej múke si viete fit pečený karfiol v cestíčku pripraviť aj bez lepku.

Z nasledujúceho množstva vám výjdu 2 veľké alebo 4 menšie porcie. Pre rodiny odporúčam piecť rovno dvojitú dávku. Karfiol je vďaka pečeniu oveľa ľahšie stráviteľný ako jeho vyprážaná verzia, a preto po ňom nebudete mať ťažko na žalúdku. Pripravte si k nemu aj túto pikantnú salsu, prípadne si vyrobte dve - sladkú a pikantnú verziu. Dáte mi za pravdu, že k tomuto pečenému karfiolu pasuje úplne dokonale.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 karfiól
  • 2 vajcia
  • 7 PL cícerovej múky (alebo ľubovoľnej inej, prípadne celozrnnej strúhanky) (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL morskej soli
  • na salsu:
  • 4 väčšie čerstvé paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 cibule
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • šťava z 1 limetky (alebo 1/2 citrónu)
  • soľ, čierne korenie
  • chilli/ jalapenos (podľa chuti)
  • čerstvý koriander alebo petržlen na ochutenie

Postup

  1. Karfiól rozoberieme na ružičky, opláchneme ho a obalíme z každej strany vo vyšľahaných vajíčkach.
  2. V uzatvárateľnom sáčku si zmiešame ľubovoľnú múku so soľou a vložíme doňho karfiól.
  3. Párkrát sáčkom zatrasieme a keď je karfiól z každej strany obalený múkou, opatrne ho vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Karfiól pečieme 40 minút na 200 stupňoch.
  5. Medzičasom si pripravíme omáčku rozmixovaním všetkých ingrediencií na salsu dohladka.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal380 KCal
Sacharidy39 g
Vláknina17 g
Bielkoviny20 g
Tuky13 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu