
Pohánkové halušky s cottage cheese a hráškom
Vynikajúce bezmäsité jedlo s vysokým obsahom bielkovín. Vyskúšajte tieto zdravé domáce pohánkové halušky s cottage cheese a hráškom. Sú omnoho výživnejšie a zdravšie ako klasické halušky a navyše ľahšie stráviteľné.
Receptov na zdravé a výživnejšie halušky mám na stránke hneď niekoľko. Napíšte si do vyhľadávania -halušky- a vyberte si z množstva chutných jedál. Skúšala som už rôzne kombinácie s pohánkovými, cícerovými či dokonca tekvicovými haluškami. Ak ste milovník slovenskej kuchyne a halušky sú u vás doma pravidelným jedlom, rozhodne vyskúšajte i tieto zdravšie verzie. Najmä, ak sa zaujímate o zdravú stravu či športujete. Vaše telo sa vám poďakuje :)
Tento fitness recept je úplne jednoduchý a zaberie vám iba 20 minút. Potrebujete si len pripraviť pohánkové halušky a zvyšok už len primiešať. Pohánkové halušky s cottage cheese sú vhodné na obed ale aj na večeru a obsahujú minimum tuku. Vychutnať si ich môžu aj celiatici, keďže pohánka je bezlepková. A ak ste alergický na vajíčka, nevešajte hlavu - v tomto recepte ich nepotrebujete.
Ingrediencie
- 250g pohánkovej múky (odporúčam túto)
- 200ml vody
- 1/2 ČL morskej soli
- 150g zeleného hrášku
- 300g cottage cheese
Postup
- V miske si rozmiešame pohánkovú múku s morskou soľou a vodou. V prípade, že je cesto príliš husté, môžeme priliať viac vody alebo ak je cesto riedke, pridáme pár lyžíc pohánkovej múky.
- Hotové cesto nahádžeme pomocou haluškovača do vriacej vody a halušky varíme dokým nevyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky precedíme a nakoniec zmiešame s cottage cheese a zeleným hráškom.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 427 KCal | |
Sacharidy | 70 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 24 g | |
Tuky | 4 g |