
Polenta so špenátom a šampiňónmi
Ak hľadáte rýchle a zdravé jedlo ktoré vás zasýti a zároveň má nízky obsah energie, skúste túto chutnú polentu so špenátom a šampiňónmi. Pripraviť si ju môžete na raňajky, desiatu či večeru. Ak ste ešte neskúšali kukuričnú krupicu na slano, máte v rukách správny recept - určite ho vyskúšajte.
Kukuričná krupica je chutná, skvelo vonia a v neposlednom rade je výživná. Aj preto je veľmi obľúbená najmä ako raňajky v sladkej podobe. Už sme skúšali i raňajkový krupicový koláč ( Kokosovo-krupicový koláč ), preto je čas vyskúšať aj slanú verziu. Zdravú polentu so špenátom a šampiónmi. Príprava je rovnako veľmi jednoduchá. Udusenú zeleninu primiešame k hotovej polente a podávame. Ďalšie jednoduché, zdravé a chutné jedlo na každý deň. Do jedla si môžete pridať aj iné suroviny, či už viac zeleniny alebo dokonca i na panvici ugrilované mäso.
Jedlo odporúčam podávať posypané strúhaným parmezánom. Tento fit recept s polentou lahodí brušku aj oku - veď sa pozrite, ako krásne vyzerá na tanieri!
Ingrediencie
- 1/4 hrnčeka kukuričnej krupice (polenty) (odporúčam túto)
- 1 hrnček vody
- štipka cesnakového korenia
- štipka morskej soli
- 1 hrnček čerstvého špenátu
- 50g šampiňónov
- 1 PL strúhaného parmezánu
Postup
- V malom hrnci si rozmiešame kukuričnú krupicu s vodou, soľou a cesnakovým korením.
- Polentu privedieme k varu a varíme, dokým nenasiakne všetku vodu.
- Špenát a šampiňóny v hrnci zalejeme 3-5 lyžicami vody, zľahka osolíme a okoreníme podľa chuti a dusíme ich dokým nezmäknú (zhruba 5 minút).
- Nakoniec špenát a šampiňóny primiešame k hotovej polente a posypeme lyžicou strúhaného parmezánu.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 170 KCal | |
Sacharidy | 27 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 2 g |