
Pšeno so zeleninou
Chutný, zdravý obed či večera z pšena a zeleniny. Jednoduchý a zároveň plný hodnotných živín. Ak sa vám dnes nechce postávať v kuchyni a špekulovať nad prípravou jedla, vyskúšajte tento rýchly recept na pšeno so zeleninou, ktorý vás navyše zasýti množstvom hodnotných a zdraviu prospešných látok.
Pšeno pomáha pri žalúdočných problémoch, prečisťuje obličky a celkovo vzpruží telo a potláča únavu a depresiu. Je tiež bezlepkové, vhodné tak aj pre celiatikov a obsahuje množstvo železa a vitamínov skupiny B. Aj keď vás dobre zasýti, je ľahko stráviteľné. Je skutočne jednou z potravín, ktorú sa oplatí mať stále doma. Pred varením je dobre ho prepláchnuť.
Recept je úplne jednoduchý a zaberie vám iba pár minút. Kombinácia so šampiňónmi, brokolicou a mrkvou je skutočne osviežujúca a poteší aj vaše chuťové poháriky. Toto jedlo vás nemusí trápiť ani množstvom tukov a je celkovo nízkokalorické - vhodné aj pri chudnutí a pri rôznych diétach.
Pre ešte lepšiu chuť som do receptu pridala mozzarellu, ktorá celé jedlo zjednotí a zjemní. Vyskúšajte toto jednoduché a zdravé pšeno so zeleninou na obed alebo aj večeru. Je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál so pšenom do uponáhľaných dní.
Ingrediencie
- 1 hrnček pšena (odporúčam toto)
- 2 hrnčeky vody
- 300g šampiňónov
- 200g brokolice
- 150g nastrúhanej mrkvy
- 80g strúhanej mozzarelly
- 2 strúčiky cesnaku
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Pšeno uvaríme v 2 hrnčekoch vody do mäkka.
- Na suchej panvici si opečieme šampiňóny spolu s brokolicou do mäkka.
- Uvarené pšeno zmiešame so šampiňónmi, brokolicou, nastrúhanou mrkvou, mozzarellou a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
- Pšeno so zeleninou nakoniec dochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 380 KCal | |
Sacharidy | 46 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 24 g | |
Tuky | 9 g |