
Rizoto s červenou repou a kozím syrom
Vynikajúce krémové rizoto s červenou repou a kozím syrom, ktoré môžeme podávať napríklad aj s poduseným lososom na masle. Cviklovej chute sa v tomto jedle nebojte, vďaka koziemu syru sa zjemní. Toto farebné a na chute plné jedlo vás skutočne milo prekvapí. Cvikla s ryžou a kozím syrom je totiž skutočne zaujímavá kombinácia. Pokiaľ sa snažíte schudnúť, alebo zdravo stravovať, tento jednoduchý a výživný fit recept na rizoto s červenou repou a kozím syrom si môžete dopriať úplne bez výčitiek.
Červenú repu varte vo vode neošúpanú, vďaka čomu si zachová viac živín. Ryža vďaka cvikle naberie krásnu, červeno ružovkastú farbu a celú škálu nových chutí. Preto práve kozí syr, ktorý má prenikavú arómu a slanú, krémovú chuť je pre toto zdravé rizoto ideálny. Podávať ho môžete spolu s vašim obľúbeným šalátom, rukolou, zelenou cibuľkou či špenátom. Rovnako tak môžete toto krémové rizoto použiť ako prílohu k dusenému lososu či grilovaným kuracím prsiam. Toto fit rizoto s červenou repou a kozím syrom sa u nás doma stalo stálicou v našom zdravom menu.
Vyskúšajte aj vy toto jednoduché cviklové rizoto a dajte ho ochutnať i deťom. Nezapáčilo by sa im takéto spektrum farieb na tanieri viac, ako klasická biela ryža? Mne teda určite áno.
1 hrnček = 250 ml
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 2 hrnčeky ryže (odporúčam túto)
- 4 hrnčeky zeleninového vývaru
- 250g uvarenej červenej repy
- 2 cibule
- 1 Pl olivového oleja (odporúčam tento)
- 200g mäkkého kozieho syra
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- V hlbokom hrnci si na rozpálenom oleji zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme ryžu, chvíľu ju na cibuľke popražíme a zalejeme ju vývarom.
- Ryžu varíme do mäkka.
- Pred tým, než sa ryža dovarí, do nej zamiešame nadrobno nakrájanú uvarenú červenú repu.
- Keď je ryža hotová, vmiešame do nej kozí syr.
- Rizoto dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Rizoto môžeme podávať posypané rukolou či baby špenátom, pridať môžeme napríklad aj uduseného lososa.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 298 KCal | |
Sacharidy | 29 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 13 g | |
Tuky | 15 g |