
Slivkovo-škoricové guľky
Nepečené guľôčky sú obľúbeným dezertom mnohých z nás, najmä pre ich jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Ďalším bonusom je, že sú často plné živín a veľmi chutné. Výnimkou nie sú ani tieto jednoduché slivkovo-škoricové guľky. Navyše sú úplne bez lepku a bez cukru a sú skvelé aj ako zdravý vianočný dezert.
Vďaka sušeným slivkám a ovseným vločkám sú tieto slivkovo-škoricové guličky bohaté na vlákninu, ktorá podporí trávenie. Spolu s mandľami a kokosom zabezpečia prísun živín do tela v kvalitnom množstve a zároveň potešia aj vaše chute. Závan škorice zase poteší nejedného milovníka tejto vzácnej koreniny. Guličky môžeme na záver obaliť v strúhanom kokose, čím získajú aj prezentatívny efekt.
Ako som v úvode spomenula, tieto zdravé guľky si viem predstaviť aj ako zdravý, rýchly a chutný dezert na vianočnom stole. V tom prípade do nich môžete pokojne pridať aj perníkové korenie a znásobiť tak pocit Vianoc. Zdravý dezert v podobe takýchto milých jednohubiek je veľmi praktický.
Doplňte svoj denný príjem vlákniny o tieto chutné, zdravé guľky bez pridaného cukru.
Ingrediencie
- 1 HR sušených sliviek
- 1/2 HR mandlí (namočených na pár hodín) (odporúčam tieto)
- 1/2 HR kokosu (odporúčam tento)
- 1/2 HR ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- kokos na obalenie
Postup
- Všetky ingrediencie na guľky spolu zmixujeme v kuchynskom robote.
- Zo vzniknutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré následne obalíme v kokose.
- Guľky uložíme na niekoľko hodín, najlepšie cez noc do chladničky.

Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 12 guľôčiek |
Nutričné hodnoty/ 1 guľôčka | ||
KCal | 92 KCal | |
Sacharidy | 11 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 2 g | |
Tuky | 4 g |