tekvicove spagety s mletym morcacim masom

Tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Toto je jedno z tých jedál, pri ktorých si poviete, že zdravé jedlá môžu byť ozaj delikátne! :)
Zamenením pšeničných špagiet za tento tekvicový variant jednoducho vykúzlite diétnejšie – no o nič menej chutnejšie hlavné jedlo. Tieto skvelé tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke sa určite oplatí vyskúšať.

Ingrediencie (na 2 porcie):

1 špagetová tekvica
300g mletého morčacieho mäsa
1 cibuľa
1 PL kokosového oleja
200g paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
bazalka
150ml vody

Postup:

Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.

Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody,  položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na „špagety“.

Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.

Hotové mäso podávame s tekvicovými „špagetami“ a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
400 25 7 33 17

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

tekvicove spagety s mletym morcacim masom

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 60 Min
najlepsia fit svieckova
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 30 Min
Pečený losos s tzatziki a pšenom

Pin It on Pinterest