Fit Recepty
Sleduj ma
Tekvicové "špagety" s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Tekvicové "špagety" s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Toto je jedno z tých jedál, pri ktorých si poviete, že zdravé jedlá môžu byť ozaj delikátne! Zamenením pšeničných špagiet za tento tekvicový variant jednoducho vykúzlite diétnejšie - no o nič menej chutnejšie hlavné jedlo. Tieto fit tekvicové "špagety" s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke sa určite oplatí vyskúšať.

Špagety z tekvice neobsahujú žiadnu múku, lepok ani vajcia a na rozdiel od klasických špagiet obsahujú viac vlákniny a na druhú stranu menej sacharidov a kalórií, vďaka čomu sú diétnejšie. Túto zeleninovú verziu "špagiet" si teda môžete dovoliť úplne bez výčitiek. Jedlo je navyše úplne jednoduché na prípravu a tiež nenáročné na suroviny. Na výrobu špagiet z tekvice vám najideálnejšie poslúži špagetová tekvica, ktorú zoženiete počas sezóny snáď v každom supermarkete.

Tekvica je navyše jedna z ingrediencií, ktoré príjemné rozvoňajú celý váš byt. Omáčka obsahuje morčacie mäso, ktoré je rovnako diétnejšou verziou klasického receptu. Ak si teda strážite líniu, no zároveň si nechcete odopriať obľúbené jedlo, vyskúšajte ho v tejto zdravej a fit verzii - tekvicové "špagety" s mletým morčacím mäsom sú vynikajúce.

Schválne, čo na ne hovoria vaše deti? Určite si takúto hravú verziu rýchlo obľúbia.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 špagetová tekvica
  • 300g mletého morčacieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 200g paradajkového pretlaku
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • bazalka
  • 150ml vody
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.
  2. Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom.
  3. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch.
  4. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na "špagety".
  5. Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  6. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame.
  7. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút.
  8. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.
  9. Hotové mäso podávame s tekvicovými "špagetami" a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal429 KCal
Sacharidy43 g
Vláknina1 g
Bielkoviny37 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu