Fit Recepty
Sleduj ma
Výborné cícerové kari s arašidovým maslom

Výborné cícerové kari s arašidovým maslom

Cícerové kari sa stalo populárne medzi vegetariánmi a vegánmi. Túto verziu si však isto obľúbia aj všetci milovníci arašidového masla. Ak si myslíte, že vás už žiaden kari recept nemôže prekvapiť, tento recept na výborné cícerové kari s arašidovým maslom vás vyvedie z omylu! Je lahodne krémové a ponúka dokonalú súhru chutí. Spomedzi kari receptov, ktoré som si už pripravovala je práve toto mojim osobným favoritom - arašidové maslo totiž zbožňujem. Je jednoduché, skvelé a vhodné na obed alebo večeru, zasýti vás na dlhé hodiny a dodá vášmu telu množstvo zdraviu prospešných látok a vlákniny.

Recepty s aromatickým a výrazným kari korením pripomínajú vône Indie. V ich kuchyni existuje nespočetné množstvo variácií a receptov, od vegánskych po mäsité, ktoré spájajú toto korenie s rôznymi ingredienciami. Počuli ste však už o spojení s arašidovým maslom? Toto maslo je výborné aj v slaných jedlách a dotvára príjemnú, krémovú a na chuť bohatú omáčku. Ak je však pre vás chuť arašidového masla príliš silná, môžete v recepte použiť iba jednu polievkovú lyžicu arašidového masla - stále bude chutiť vynikajúco, ale jemnejšie.

Cícerové kari a podobné recepty sú výborné v tom, že si ich môžeme ľahko upravovať podľa seba. Ak máte napríklad radi viac omáčky, môžete pridať viac kokosového mlieka alebo zeleninového vývaru, prípadne viac z oboch - v takom prípade však nezabudnite pridať korenie naviac, vzhľadom na väčší obsah jedla. Kokosové mlieko pred použitím poriadne premiešajte v plechovke, aby ste do jedla vliali aj stuhnutú časť, ktorá sa postará o krémový efekt celého jedla.

A nezabudnite, 1 hrnček = 250 ml

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej nepriľnavej panvici (napríklad vo woku) si rozohrejeme olivový olej na strednom ohni.
  2. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju restujeme 1 - 2 minúty, až kým nebude priehľadná a voňavá.
  3. Znížime teplotu na minimum, pridáme roztlačený cesnak a čili vločky a opekáme ich približne 30 sekúnd.
  4. Pridáme cícer a dobre ho premiešame.
  5. Pridáme arašidové maslo a jedlo miešame, kým sa neroztopí.
  6. Pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, zeleninový vývar a citrónovú šťavu. Dobre premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a okoreníme.
  7. Kari privedieme k varu a po cca 10 minútach ho odstavíme z ohňa. Hotové jedlo ozdobíme nasekaným koriandrom.
  8. Cícerové kari môžeme podávať s jazmínovou ryžou a brokolicou alebo inou prílohou podľa vlastného výberu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal493 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina12 g
Bielkoviny18 g
Tuky26 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu