
Vynikajúce paradajkové rizoto
Zdravý, chutný a ľahký obed alebo večera z ryže, paradajkového pretlaku a syra. Zdravé paradajkové rizoto sa isto stane pochúťkou pre milovníkov paradajkových jedál. Jednoduché na prípravu a plné chutí vďaka bazalke, sójovej omáčke a horčici. Ak vám je chutí stále málo, môžete pridať i špenát a inú mrazenú zeleninu. Toto diétne rizoto vám určite zachutí.
Ryža je jednou zo základných potravín v kuchyni. Pripravená je pomerne rýchlo, je sýta a vhodná do sladkých i slaných jedál. Odporúčam používať hnedú alebo divokú ryžu, ktorá ma podstatne viac bielkovín, vlákniny a minerálov. Pri príprave tohto fit jedla sa nestihnete ani zapotiť. Jednoducho vhoďte ingrediencie do hrnca s ryžou a čakajte, pokiaľ do seba nenasiakne všetku vodu a chute.
Takto hotovú a ochutenú ryžu už len obohatíte o syr, bazalku a prípadne ďalšiu zeleninu podľa vašej chuti. Paradajkové rizoto môžete podávať samostatne, na obed ale aj na večeru. Je však vhodné aj ako príloha ku kuraciemu mäsu či dokonca k morským plodom, najmä k chobotnici - skúšali ste už grilovanú chobotnicu? Môžete ju kúpiť snáď v každom väčšom obchode a jej príprava nie je zložitá, zato mäso je jemnučké a chutné. Vyskúšajte :)
Ingrediencie
- 200g hnedej, divokej alebo inej ryže (odporúčam túto)
- 150g paradajkového pretlaku
- 2 PL horčice
- hrsť bazalky
- 200g strúhanej mozzarelly
- 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- cesnakové korenie
- mrazená zelenina (voliteľné)
- špenát (voliteľné)
Postup
- Ryžu nasypeme do hrnca, prepláchneme a následne zalejeme dvoma dielmi vody.
- Pridáme do nej sójovú omáčku, paradajkový pretlak, horčicu, poriadne zamiešame a necháme variť na miernom plameni, dokým ryža nenasiakne všetku vodu.
- Následne do ryže pridáme umytú a nadrobno nasekanú bazalku, cesnakové korenie, strúhanú mozzarellu a v prípade záujmu aj mrazenú zeleninu či špenát.
- Rizoto môžeme podávať samostatne, s tuniakom, chobotnicou či kuracím mäsom.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 325 KCal | |
Sacharidy | 37 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 19 g | |
Tuky | 10 g |