Fit Recepty
Sleduj ma
Vynikajúce paradajkové rizoto

Vynikajúce paradajkové rizoto

Zdravý, chutný a ľahký obed alebo večera z ryže, paradajkového pretlaku a syra. Zdravé paradajkové rizoto sa isto stane pochúťkou pre milovníkov paradajkových jedál. Jednoduché na prípravu a plné chutí vďaka bazalke, sójovej omáčke a horčici. Ak vám je chutí stále málo, môžete pridať i špenát a inú mrazenú zeleninu. Toto diétne rizoto vám určite zachutí.

Ryža je jednou zo základných potravín v kuchyni. Pripravená je pomerne rýchlo, je sýta a vhodná do sladkých i slaných jedál. Odporúčam používať hnedú alebo divokú ryžu, ktorá ma podstatne viac bielkovín, vlákniny a minerálov. Pri príprave tohto fit jedla sa nestihnete ani zapotiť. Jednoducho vhoďte ingrediencie do hrnca s ryžou a čakajte, pokiaľ do seba nenasiakne všetku vodu a chute.

Takto hotovú a ochutenú ryžu už len obohatíte o syr, bazalku a prípadne ďalšiu zeleninu podľa vašej chuti. Paradajkové rizoto môžete podávať samostatne, na obed ale aj na večeru. Je však vhodné aj ako príloha ku kuraciemu mäsu či dokonca k morským plodom, najmä k chobotnici - skúšali ste už grilovanú chobotnicu? Môžete ju kúpiť snáď v každom väčšom obchode a jej príprava nie je zložitá, zato mäso je jemnučké a chutné. Vyskúšajte :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 200g hnedej, divokej alebo inej ryže (odporúčam túto)
  • 150g paradajkového pretlaku
  • 2 PL horčice
  • hrsť bazalky
  • 200g strúhanej mozzarelly
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • cesnakové korenie
  • mrazená zelenina (voliteľné)
  • špenát (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu nasypeme do hrnca, prepláchneme a následne zalejeme dvoma dielmi vody.
  2. Pridáme do nej sójovú omáčku, paradajkový pretlak, horčicu, poriadne zamiešame a necháme variť na miernom plameni, dokým ryža nenasiakne všetku vodu.
  3. Následne do ryže pridáme umytú a nadrobno nasekanú bazalku, cesnakové korenie, strúhanú mozzarellu a v prípade záujmu aj mrazenú zeleninu či špenát.
  4. Rizoto môžeme podávať samostatne, s tuniakom, chobotnicou či kuracím mäsom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal325 KCal
Sacharidy37 g
Vláknina6 g
Bielkoviny19 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu