paradajkove rizoto

Vynikajúce paradajkové rizoto

Ingrediencie (na 4 porcie):

200g hnedej alebo divokej ryže
150g paradajkového pretlaku
2 PL horčice
hrsť bazalky
200g strúhanej mozzarelly
2 PL sójovej omáčky
cesnakové korenie
mrazená zelenina (voliteľné)
špenát (voliteľné)

Postup:

Ryžu nasypeme do hrnca, prepláchneme a následne zalejeme dvoma dielmi vody. Pridáme do nej sójovú omáčku, paradajkový pretlak, horčicu, poriadne zamiešame a necháme variť na miernom plameni, dokým ryža nenasiakne všetku vodu. Následne do ryže pridáme umytú a nadrobno nasekanú bazalku, cesnakové korenie, strúhanú mozzarellu a v prípade záujmu aj mrazenú zeleninu či špenát.

Rizoto môžeme podávať samostatne, s tuniakom, chobotnicou či kuracím mäsom.

Dobrú chuť!

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
325 37 6 19 10

paradajkove rizoto

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
cviklove rizoto
  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 50 Min
lahodny tvarohovo krupicovy zakusok