
Zapekaná tvarohová kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou
Chutná zapekaná tvarohová kaša s osviežujúcou rebarborou, chrumkavou posýpkou a zapečeným kokosom - hodí sa na raňajky, ako dezert, či ako zdravý snack počas dňa. Pokiaľ máte radi rebarboru, táto kaša dokonale pohladí vaše chuťové poháriky. S chrumkavou posýpkou sú jej chute krásne zjednotené a pripravte sa na to, že po vyskúšaní tohto receptu nebudete dlho nič iné chcieť.
Ovsené vločky a tvaroh opäť pripravené na iný spôsob. Okrem všetkých možných kašovitých spôsobov, ako si pripraviť výživné raňajky z týchto dvoch ingrediencií je tu ešte táto vynikajúca možnosť - zdravá zapekaná kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou. Pridajte do kaše vajcia a jablkové pyré a nechajte sa prekvapiť výslednou chuťou.
Sladká rebarbora s medom, prípadne ešte ďalším ovocím je v tomto recepte nenahraditeľná. Ak ste ju ešte nikdy neskúšali, teraz máte skutočný dôvod zmeniť to. Na posýpku použite zmäknutý kokosový olej, nie roztopený. Spolu s ovsenými vločkami a trstinovým cukrom sa vám postará o chrumkavú dohru z celého pôžitku.
Ingrediencie
- na cesto:
- 250g tvarohu
- 200g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 2 PL medu (odporúčam tento)
- 2 vajcia
- 5 PL jablkového pyré (odporúčam toto)
- škorica (odporúčam túto cejlónsku)
- na plnku:
- 2 stonky rebarbory
- 1 PL medu
- iné ovocie (voliteľné)
- na posýpku:
- 100g jemných ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1-2 PL trstinového cukru
- 2 PL zmäknutého kokosového oleja (odporúčam tento)
- škorica
- kokosové plátky
Postup
- V miske si spolu rozmiešame všetky suroviny na cesto.
- Vzniknuté cesto vylejeme do zapekacej misky vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20x20cm).
- Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kúsky a zmiešame ju s medom. V prípade záujmu môžete do plnky pridať aj iné ovocie (napríklad čerešne, marhule, jahody, maliny či čučoriedky).
- Ovocnú plnku rozložíme na pripravené cesto.
- V miske spolu poriadne zmiešame jemné ovsené vločky s trstinovým cukrom, škoricou a zmäknutým (nie roztopeným) kokosovým olejom.
- Vzniknutou zmesou posypeme vrch koláča.
- Nakoniec pridáme aj plátky kokosu.
- Koláč/zapekanú kašu pečieme 40-45 minút pri 180 stupňoch do zlatista.

Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 9 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 159 KCal | |
Sacharidy | 20 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 5 g |