
Zdravá bublanina z kokosovej múky
Táto zdravá bublanina z kokosovej múky s čerešňami sa rozhodne zaradila medzi mojich obľúbencov. Je úplne jednoduchá na prípravu a chutí neskutočne dobre. Som si istá, že už po prvom súste budete premýšľať nad tým, kedy si ju pripravíte znova. Je úžasne šťavnatá a navyše je bez lepku a múky, a teda si ju môžu pokojne dopriať aj celiatici.
Ak náhodou kokosovú múku doma ešte nemáte, určite to napravte - je to perfektná, zdravá surovina, ktorú využijete v množstve receptov. Je bohatá na vlákninu, bielkoviny a oproti strúhanému kokosu obsahuje oveľa menej tuku, čo ju robí perfektnou surovinou aj do diét. Recepty z kokosovej múky jednoducho zbožňujem, a to najmä tie sladké. Dokonca je táto fit bublanina aj dobre sýta, vychutnať si ju môžete pokojne aj na raňajky ku káve. Vaše telo obohatí o vlákninu aj rôzne mikronutrienty.
Do bublaniny odporúčam pridať čerešne alebo višne, no v prípade, že máte doma iné ovocie, môžete si ju prichystať aj s ním. Perfektné v nej môžu byť počas sezóny napríklad aj marhule. Ak vaša rúra disponuje aj funkciou pary, môžete si pri pečení bublaniny zvoliť kombinovanú prípravu v pare pri 10% vlhkosti - bublanina tak bude ešte šťavnatejšia.
Som presvedčená, že vás táto zdravá dvojfarebná bublanina z kokosovej múky s čerešňami očarí na prvé ochutnanie. Na záver ju môžete posypať preosiatou kokosovou múkou pre cukrový efekt.
Ingrediencie
- 1 hrnček (s objemom 250 ml) kokosovej múky (odporúčam túto)
- 1 hrnček (s objemom 250 ml) ľubovoľného mlieka
- 6 stredne veľkých vajec
- 1 prášok do pečiva (odporúčam tento)
- 2 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
- 4 PL medu (odporúčam tento)
- 200 g odkôstkovaných čerešní (alebo višní)
- kôra z 1 citróna
- 1 PL kakaa (odporúčam toto)
Postup
- Vo väčšej miske si zmiešame kokosovú múku, prášok do pečiva a kôru z citróna dohromady.
- Pridáme mlieko, vajíčka, kokosový olej, med a cesto poriadne zamiešame.
- 3/4 cesta vylejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom okolo 25 cm).
- Zvyšnú 1/4 cesta v miske zmiešame s kakaom a vzniknuté kakaové cesto opatrne vylejeme na vrch bieleho cesta.
- Na záver na cesto poukladáme odkôstkované čerešne alebo višne.
- Bublaninu pečieme pri 175 stupňoch po dobu 45-50 minút, pokým vrch alebo okraje nezačnú chytať zlatistú farbu.
Čas prípravy | 55 minút | |
Výdatnosť | 10 krajcov |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 168 KCal | |
Sacharidy | 16 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 7 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
RaňajkyZdravé dezertyVajciaRaňajky bez múky a lepkuFitness recepty na raňajky s vajíčkamiNízkokalorické dezertyZdravé dezerty bez múky a lepkuDezerty s vysokým obsahom vlákninyBezlepkové recepty s vajíčkami
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.