
Zdravý kešu puding s karamelovou polevou
Na tento zdravý kešu puding s karamelovou polevou potrebujete iba zopár ingrediencií. Puding je úžasne nadýchaný a spolu s karamelovou polevou tvoria lahodnú kombináciu chutí. Kešu puding si môžete vychutnať ako skvelé, výživné raňajky alebo dezert. Ak máte radi orechy, tento puding je pre vás "to pravé orechové"!
Pripravený ho máte za pár minút, tak ak ste ho ešte neskúšali, určite sa do toho pusťte! Odporúčam použiť rastlinné mlieko, najlepšie orechové (mandľové či kešu) ktoré krásne podčiarkne orieškovú chuť celého pudingu. Kto nemá problém s laktózovou intoleranciou, môže pokojne použiť aj kravské mlieko. Tento puding neobsahuje žiaden lepok ani vajcia. S použitím rastlinného mlieka a javorového sirupu na polevu vznikne verzia vhodná aj pre vegánov.
Tento recept je obzvlášť vhodný na raňajky. Obsahuje množstvo zdravých tukov a sacharidov z orechov, ktoré vás výborne naštartujú do nového dňa. Môžete si ho tiež vychutnať ako nutrične hodnotný dezert. Podávať ho môžete samostatne, so zdravou karamelovou polevou alebo ešte posypaný kúskami chrumkavých orieškov. Verím, že mojej karamelovej poleve z medu, arašidového masla a vanilky podľahnete na prvé ochutnanie.
Ingrediencie
- 150g kešu orechov (odporúčam tieto)
- 2 zrelé banány
- 2 PL mlieka (kravské, orechové alebo rastlinné)
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- Na polevu:
- 4 PL medu/javorového sirupu (odporúčam tento)
- 2 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- štipka morskej soli
- trocha vody (v prípade potreby)
- orechy na posypanie (voliteľné) (odporúčam tieto)
Postup
- Kešu orechy namočíme na 24 hodín do vody.
- Následne ich precedíme, opláchneme a v mixéri rozmixujeme s banánmi, 2 lyžicami mlieka a vanilkovým extraktom na hladký puding.
- V malom hrnci si zmiešame všetky ingrediencie na polevu a za stáleho miešania necháme prevrieť aspoň 1 minútu.
- Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte pár lyžíc vody.
- Po vychladnutí omáčka ešte trocha zhustne.
- Hotový puding nadávkujeme do misiek a polejeme karamelovou omáčkou.
- Na záver ho môžeme posypať orechmi.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 323 KCal | |
Sacharidy | 39 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 17 g |