
Arašidovo-proteínové obláčiky
Vyskúšajte tieto nadýchané arašidovo-proteínové "obláčiky". Sú perfektným pred/po-tréningovým snackom, no s kľudom si ich môžete vychutnať napríklad aj na raňajky.
Ako názov naznačuje, tieto zdravé arašidovo-proteínové cookies sú bohaté na bielkoviny. Zároveň obsahujú aj zdravé tuky z arašidového masla. Aj vďaka tomu sú dosť sýte, preto padnú vhod i ako raňajkové cookies. Nazvala som ich však obláčikmi, pretože cookies sú zvyčajne tvrdšie a pevnejšie. Tieto obláčiky majú veľmi jemnú a nadýchanú štruktúru a lahodnú chuť.
V prípade, že by ste si chceli tieto cookies pripraviť pevnejšie, pridajte do cesta aj jemné ovsené vločky. Pre zníženie sacharidov v recepte odporúčam nahradiť med napríklad stéviou či xylitolom. Výsledok sa môže líšiť v závislosti od konzistencie arašidového či iného orechového masla, pre najlepší výsledok preto odporúčam použiť redšie maslo. Čo sa týka proteínového prášku, odporúčam pridať proteín vanilkovej, banánovej alebo vašej inej obľúbenej príchute.
Ingrediencie
- 150g arašidového (prípadne iného orechového) masla (odporúčam toto)
- 2 vajcia
- 2 PL medu (prípadne ekvivalent stévie) (odporúčam tento)
- 2 odmerky (60 g) proteínového prášku (odporúčam tento)
- 100g jablkového pyré (odporúčam toto)
- 50g jemných ovsených vločiek (voliteľné) (odporúčam tieto)
Postup
- V miske si zmiešame arašidové maslo s vajíčkami, medom, jablkovým pyré a proteínovým práškom (s ľubovoľnou príchuťou).
- V prípade záujmu môžeme, no nemusíme do cesta pridať aj ovsené vločky (výsledok bude pripomínať viac cookies a budú menej mazľavé).
- Vzniknuté redšie cesto dávkujeme na plech vystlatý papierom na pečenie, pričom dodržiavame od cookies dostatočný rozostup.
- Cookies pečieme 10-12 minút pri 180 stupňoch.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 20 kusov |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 70 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 5 g | |
Tuky | 5 g |