Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z 1 hrnca
Zdieľaj recept s priateľmi:
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z 1 hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky. Jedlo je nutrične hondotné, bohaté na bielkoviny a ponúka delikátne spojenie chutí. Určite nevynechajte ani šťavu z limetky, ktorá dodá jedlu v spojení s exotickým korením výnimočnú chuť. Ak by ste si teda chceli ozvláštniť jedálniček, tento recept musíte skúsiť.
Ak hľadáte recept s beluga šošovicou, tak tento isto vyskúšajte. Beluga šošovica vyniká jemne orieškovou chuťou a rýchlou prípravou a čo je na nej perfektné je, že po dovarení pekne drží tvar. Beluga šošovicu spárujeme s ryžou SOS Basmati, ktorá má špecifickú arómu a perfektne v tomto recepte chuťovo aj štruktúrou vynikne. V prípade, že beluga šošovicu neviete nájsť postačíte si aj s klasickou hnedou šošovicou. Sušené paradajky odporúčam radšej použiť tie z oleja, nakoľko dodajú jedlu ešte lepšiu chuť.
Recept je bez lepku aj bez laktózy, poteší aj vegánov. Aj napriek tomu je však plný chutí a bielkovín, takže ho odporúčam vyskúšať každému, bez ohľadu na dietárne obmedzenia. Verím, že vám recept bude chutiť. Dobrú chuť :)
Beluga šošovicu a ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
Potom ich v hrnci zalejeme dvonásobným objemom vody, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a limetkovú šťavu.
Varíme ich prikryté za občasného miešania, približne 15 minút.
Potom k nim vmiešame aj nadrobno nakrájané tofu a sušené paradajky. Varíme ešte 3 minúty a v prípade potreby podlejeme trochou vody, aby zmes nebola suchá.
Podávame teplé spolu s nasekaným čerstvým koriandrom.