
Celozrnné cestoviny so zeleninou a parmezánom
Ďalší skvelý fit recept na cestoviny - celozrnné cestoviny so zeleninou a parmezánom. Rýchle, chutné a jednoduché fit jedlo plné vlákniny a bielkovín. Ak sa vám dnes nechce strácať čas v kuchyni, tento recept máte hotový do 25 minút a o kvalitný, nutrične hodnotný obed máte postarané.
Cestoviny sa dajú pripraviť na milión spôsobov - opýtajte sa na to Talianov. Prinášam vám však diétnu a zdravú verziu celozrnných cestovín s ľahkou omáčkou zo šampiňónov, cukety a parmezánu. Cestoviny si samozrejme môžete zvoliť podľa vašej chuti - napríklad kukuričné, špaldové alebo pohánkové. Takéto cestoviny obsahujú oproti bežným cestovinám oveľa viac minerálov a vlákniny a nezaťažujú tak naše trávenie.
Omáčka zo zeleniny je perfektná a pripravená veľmi rýchlo. Pridala som do nej ešte trochu kukurice pre lepšiu chuť. Hotové cestoviny podávajte najlepšie s tuniakom. Tento fitness obed je skvelý počas rušných dní a určite ho nebudete robiť iba raz. Dajte mi v komentároch vedieť, ako vám chutilo :)
Ingrediencie
- 400g celozrnných cestovín (odporúčam tieto)
- 800g šampiňónov
- 300g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 3 cukety
- 100g kukurice
- 6 PL strúhaného parmezánu
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 1-2 PL masla
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka morskej soli
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode do mäkka.
- V hlbokej panvici si rozohrejeme maslo.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané šampiňóny, cukety a zeleninu dusíme do zmäknutia.
- Následne k zelenine pridáme prelisované strúčiky cesnaku, štipku morskej soli a zmes podusíme ešte 3 minúty.
- Nakoniec do zeleninovej zmesi primiešame paradajkový pretlak, kukuricu a strúhaný parmezán.
- Hotovú zeleninovú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami, tuniakom zbaveným šťavy a podávame.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 589 KCal | |
Sacharidy | 77 g | |
Vláknina | 13 g | |
Bielkoviny | 40 g | |
Tuky | 10 g |