
Exotické kuracie prsia v mangovo-kokosovej omáčke s pšenom
Tieto lahodné, exotické kuracie prsia v krémovej mangovo-kokosovej omáčke s pšenom isto rozveselia vaše chuťové poháriky. Je to zdravé a fit jedlo jednoduché na prípravu, nenáročné na suroviny a jeho chuť je až prekvapivo vynikajúca.
Ak chcete mať toto jedlo ešte sladšie a exotickejšie, odporúčam použiť 2 mangá. Ak vám postačí jemná mangová chuť, použite jedno. Jedlo odporúčam podávať s pšenom, no výborné bude tiež s celozrnným kuskusom, cestovinami či hnedou ryžou. Skúste tiež variáciu s hrozienkami! Tú mám úplne najradšej.
Toto, na bielkoviny bohaté jedlo je perfektné ako nezvyčajný obed, ktorým môžete milo prekvapiť svoju rodinku. Svojou osviežujúcou mangovo-kokosovou omáčkou vám bude pripomínať všetky exotické dovolenkové destinácie, ktoré ste navštívili. S použitím pšena alebo ryže ako prílohy zachováte jedlo bezlepkové. Taktiež nepotrebujete použiť žiadne vajíčka ani klasické mlieko, preto si na ňom môže pochutnať naozaj takmer každý alergik. Pre svoju sladkastú chuť a vôňu učarujú tieto zdravé kuracie prsia v mangovo-kokosovej omáčke aj všetkým deťom. Pripravte im takýto chutný a nutrične bohatý obed, po ktorom sa budú ešte dlho oblizovať.
Ingrediencie
- 500g kuracích pŕs
- 1-2 mangá
- 450ml plnotučného kokosového mlieka (z plechovky) (odporúčam toto)
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 2 PL vínneho octu
- 1 ČL morskej soli
- 1 ČL kurkumy (odporúčam túto)
- 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 2 PL sójovej omáčky (voliteľné) (odporúčam túto)
- hrozienka (voliteľné)
- 1 hrnček pšena (odporúčam toto)
- 2 hrnčeky vody
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- cesnakové korenie
Postup
- Pšeno si v hrnci zmiešame s korením a soľou, zalejeme dvoma hrnčekmi vody a dusíme ho na miernom plameni po dobu 15-20 minút.
- V hlbokej panvici alebo vo woku si roztopíme kokosový olej a zľahka na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- K zmesi pridáme roztlačený cesnak, kurkumu, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájané mangá, ocot a kokosové mlieko.
- Zmes varíme 15 minút na miernom plameni.
- Následne zmes pomocou ručného mixéra rozmixujeme na jemnú omáčku.
- Do vzniknutej omáčky vložíme umyté, na prúžky nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania ich prikryté dusíme 15-20 minút do zlatista.
- Na záver do omáčky pridáme sušenú petržlenovú vňať.
- Hotové kuracie mäso s omáčkou podávame s uvareným pšenom, prípadne s inou preferovanou oblohou.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 445 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 32 g | |
Tuky | 24 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutie
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.