Fit Recepty
Sleduj ma
Fantastický ružičkový kel Kung Pao

Fantastický ružičkový kel Kung Pao

Tento ružičkový kel na spôsob Kung Pao, inšpirovaný populárnym kuracím mäsom Kung Pao, je neskutočne chutný a skutočne návykový. Zvonka chrumkavé a vo vnútri jemné kúsky zeleniny obohatené o chuť sójovej omáčky a chilli, s jemne sladkým nádychom. Tento nízkokalorický bezmäsitý recept si obľúbi každý milovník ružičkového kelu a ázijských chutí. Tento recept s ružičkovým kelom je vhodný aj pre vegánov (stačí ho dochutiť iným sladidlom) a do rôznych diét, keďže je bez lepku, mlieka, orechov a vajec. Skvelý, sýty, jednoduchý a chutný obed alebo večera na váš stôl, poďte ho skúsiť.

Ružičkový kel poskytne jedlu množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny. Nesmie sa variť príliš dlho, aby sme z neho neodstránili všetky zdraviu prospešné látky ale aj chute. Je skutočne kráľom zimnej zeleniny, vydrží aj pri teplote -15 stupňov a aj preto je ideálny na doplnenie živín práve v zimných mesiacoch. Súčasťou zdravého životného štýlu je aj využívanie sezónnych potravín v kuchyni - príroda totiž najlepšie vie, kedy a akými prvkami zásobovať a vyživovať naše telo.

Vyskúšajte tento skvelý pečený Kung Pao ružičkový kel a zahrejte svoj organizmus výnimočnou chuťou. Podávať ho môžete s ryžou, karfiolovou ryžou, kuskusom, quinoou alebo akoukoľvek inou obilninou podľa vašej chuti. Nezabudnite si jedlo ozdobiť a dochutiť sezamovými semiačkami, zelenou cibuľkou a chilli vločkami pre unikátny zážitok.

Máte radi ružičkový kel? :)

Jeden hrnček predstavuje objem 250 ml.

Ingrediencie

  • 500 g ružičkového kelu
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • Na omáčku:
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1/3 hrnčeka sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 2 ČL bieleho octu
  • 1 ČL chilli omáčky Sriracha (alebo štipka chilli korenia)
  • soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
  • Sezamové semiačka, zelená cibuľka, vločky chilli (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme umytý ružičkový kel potretý 1 ČL olivového oleja a dochutíme ho trochou soli a čiernym mletým korením.
  2. Pečieme asi 15 - 20 minút, v polovici ho pootáčame. Po dokončení by mali byť ružičky kelu jemné vo vnútri a zvonka chrumkavé a do zlata.
  3. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, vodu, med, ocot a chilli omáčku.
  4. Na nepriľnavej panvici opražíme cesnak na strednom ohni s 1 lyžicou olivového oleja.
  5. Cesnak pražíme 30 sekúnd a pridáme kukuričný škrob.
  6. Kukuričný škrob miešame 20 sekúnd, potom pridáme zmes sójovej omáčky a miešame, až kým sa zmes nespojí do jednotnej omáčky.
  7. Akonáhle začne zmes vrieť a hustnúť, pridáme upečený ružičkový kel. Dobre premiešame, aby sme ružičkový kel celý pokryli omáčkou.
  8. Ozdobíme sezamovými semiačkami, nakrájanou zelenou cibuľkou a chilli vločkami.
  9. Podávame s kuskusom, ryžou Basmati, karfiolovou ryžou alebo inou prílohou podľa vášho výberu.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal276 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina11 g
Bielkoviny15 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu