Perfektné fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom. Karfiól v recepte nahradil smotanu, čím jedlo odľahčil, pridal mu na obsahu bielkovín a podstatne znížil obsah tukov a energie. Určite si ich zamilujete!
Ingrediencie (na 4 porcie):
300g celozrnných fettuccine (prípadne iných) cestovín
1 karfiól
8 strúčikov cesnaku
100g strúhaného parmezánu
150ml vody
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL olivového oleja
300g tuniaka vo vlastnej šťave
200g hrachových strukov
Postup:
Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí. Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, zatvoríme a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.
Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút. Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil. Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.
Fettuccine alebo iné celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, zhruba 10-12 minút.
Hrachové struky umyjeme, nadrobno nakrájame a varíme vo vriacej vode do mäkka, zhruba 5 minút.
Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom zbaveným šťavy.
Podávame teplé.
1 porcia:
Kcal | Sacharidy | Vláknina | Bielkoviny | Tuk |
475 | 54 | 13 | 37 | 10 |
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).