fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáckou

Fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou

GymBeam.sk

Perfektné fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom. Karfiól v recepte nahradil smotanu, čím jedlo odľahčil, pridal mu na obsahu bielkovín a podstatne znížil obsah tukov a energie. Určite si ich zamilujete!

Ingrediencie (na 4 porcie):

300g celozrnných fettuccine (prípadne iných) cestovín
1 karfiól
8 strúčikov cesnaku
100g strúhaného parmezánu
150ml vody
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL olivového oleja
300g tuniaka vo vlastnej šťave
200g hrachových strukov

Postup:

Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí. Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, zatvoríme a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.

Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút. Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil. Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.

Fettuccine alebo iné celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, zhruba 10-12 minút.

Hrachové struky umyjeme, nadrobno nakrájame a varíme vo vriacej vode do mäkka, zhruba 5 minút.

Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom zbaveným šťavy.

Podávame teplé.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
475 54 13 37 10

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Celozrnné fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáckou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 30
  • Porcie : 30
  • Tepelná úprava : 20 Min
Domáce špaldové želé piškóty