
Fit brokolicové fašírky s jogurtovou omáčkou
Opäť neviete čo si pripraviť na večeru? Postáva vám v chladničke brokolica? Ak máte 15 minút času, pripravte si tieto chutné fit brokolicové fašírky s jogurtovou omáčkou.
Fašírky z brokolice si môžete pripraviť s použitím špaldovej či celozrnnej múky, poprípade, ak chcete fašírky bez lepku, pohánková múka poslúži tiež.
Ak máte radi kôpor, určite ním v jogurtovej omáčke nešetrite. Ak však kôpor neobľubujete, môžete ho nahradiť inými bylinkami nasekanými nadrobno - skvelá bude bazalka, koriander či tymián.
Tip: Ak máte viac času, fašírky si tiež môžete upiecť. Stačí fašírky rozmiestniť na papierom na pečenie vystlatý plech, fašírky postriekať trochou oleja a piecť ich 20-25 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Pri opekaní fašírok na panvici odporúčam používať olej v spreji (kúpite tu) - oleja v takomto prípade použijete oveľa menej a fašírky tak budú diétnejšie.
Ak tieto zdravé brokolicové fašírky vyskúšate, budem rada ak mi napíšete, aký mali u vás doma úspech - a tiež, ktorým spôsobom ste si ich pripravili :)
1 hrnček predstavuje vždy objem 250 ml.
Ingrediencie
- 300 g brokolice
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- 1⁄2 hrnčeka celozrnnej/špaldovej/pohánkovej múky (odporúčam túto)
- 1⁄4 hrnčeka strúhaného syra (napr. mozzarella)
- 2 PL mlieka
- 1 vajce
- 1⁄2 ČL morskej soli
- mleté čierne korenie
- Jogurtová omáčka:
- 1⁄2 hrnčeka bieleho jogurtu
- 2 ČL citrónovej šťavy
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- kôpor alebo iné bylinky (voliteľné)
- olej na postriekanie panvice (kúpite tu)
Postup
- Brokolicu rozobratú na kúsky uvaríme na pare do mäkka (približne 5 minút).
- Hotovú brokolicu najemno roztlačíme.
- Brokolicu následne zmiešame s ostatnými surovinami na fašírky.
- Vzniknuté cesto dávkujeme po častiach na rozohriatu panvicu potretú alebo postriekanú trochou oleja a fašírky opekáme 2-3 minúty z každej strany do zlatista.
- V malej miske si spolu rozmiešame všetky suroviny na omáčku.
- Hotové fašírky podávame teplé spolu s pripravenou omáčkou.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 340 KCal | |
Sacharidy | 33 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 20 g | |
Tuky | 13 g |