Fit Recepty
Sleduj ma
Fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami

Fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami

Huby + kuracie prsia, to je pre mňa vždy úspešné duo. Vlastne milujem všetky jedlá s hubami. No a tieto fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami som si zamilovala na prvé ochutnanie. Verte mi, táto kombinácia jednoznačne stojí za vyskúšanie. Navyše si toto zdravé jedlo pripravíte iba v 1 panvici, takže po jeho vychutaní nebudete mať v kuchyni hŕbu riadu. A spomenula som, že hotové je do 30 minút?

Fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami si môžete vychutnať ako zdravý obed či fit večeru, spolu so svojou obľúbenou prílohou - či už je to hnedá ryža, quinoa, kuskus, pečené zemiaky, šalát alebo aj na rutín bohatá pohánka. Nutričné hodnoty sú vypočítané bez prílohy. Jedlo je bohaté na bielkoviny a zároveň je low carb, teda má nízky obsah sacharidov (bez prílohy). Celá chuť jedla je zjemnená pomocou smotany ktorej naozaj netreba pridávať veľa, úplne si vystačíte so 150 ml, takže sa nemusíte báť ani zbytočne vysokého obsahu tuku. Rukola a vlašské orechy mu zase pridávajú na zaujímavej aróme a chrumkavosti. Som si istá, že toto jednoduché zdravé jedlo zvládne akýkoľvek začiatočník v kuchyni.

Či už chcete očariť blízkych zaujímavou večerou alebo si jednoducho pochutiť na výživnom obede, toto chutné jedlo s kuracím mäsom odporúčam všetkými desiatimi a sama sa už nemôžem dočkať, kedy ho urobím znova.

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 500 g hnedých šampiňónov (alebo iných húb)
  • 150 ml smotany na varenie 12% (alebo sójovej)
  • 40 g rukoly
  • 50 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • cesnakové korenie, tymián (podľa chuti)

Postup

  1. Vo veľkej hlbokej panvici (odporúčam túto) (alebo vo woku) si na rozohriatom oleji opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme na polovicu (pozdĺžne) rozrezané kuracie prsia ktoré okoreníme a osolíme, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 5 minút.
  3. Po 5 minútach mäso otočíme, pridáme k nemu nakrájané huby, opäť zľahka okoreníme a mäso dusíme prikryté ešte 10 minút.
  4. Následne mäso a huby podlejeme smotanou, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme nadrobno nasekané (prípadne pomleté) vlašské orechy a zmes varíme odokrytú, dokým sa z nej neodparí voda a nedosiahne požadovanú konzistenciu (približne 5 minút).
  5. Na záver do jedla vmiešame ešte rukolu a podávame ho teplé spolu so zvolenou oblohou.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal406 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina2 g
Bielkoviny57 g
Tuky16 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu