
Fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami
Huby + kuracie prsia, to je pre mňa vždy úspešné duo. Vlastne milujem všetky jedlá s hubami. No a tieto fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami som si zamilovala na prvé ochutnanie. Verte mi, táto kombinácia jednoznačne stojí za vyskúšanie. Navyše si toto zdravé jedlo pripravíte iba v 1 panvici, takže po jeho vychutaní nebudete mať v kuchyni hŕbu riadu. A spomenula som, že hotové je do 30 minút?
Fit kuracie prsia na hubách s rukolou a orechami si môžete vychutnať ako zdravý obed či fit večeru, spolu so svojou obľúbenou prílohou - či už je to hnedá ryža, quinoa, kuskus, pečené zemiaky, šalát alebo aj na rutín bohatá pohánka. Nutričné hodnoty sú vypočítané bez prílohy. Jedlo je bohaté na bielkoviny a zároveň je low carb, teda má nízky obsah sacharidov (bez prílohy). Celá chuť jedla je zjemnená pomocou smotany ktorej naozaj netreba pridávať veľa, úplne si vystačíte so 150 ml, takže sa nemusíte báť ani zbytočne vysokého obsahu tuku. Rukola a vlašské orechy mu zase pridávajú na zaujímavej aróme a chrumkavosti. Som si istá, že toto jednoduché zdravé jedlo zvládne akýkoľvek začiatočník v kuchyni.
Či už chcete očariť blízkych zaujímavou večerou alebo si jednoducho pochutiť na výživnom obede, toto chutné jedlo s kuracím mäsom odporúčam všetkými desiatimi a sama sa už nemôžem dočkať, kedy ho urobím znova.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs
- 500 g hnedých šampiňónov (alebo iných húb)
- 150 ml smotany na varenie 12% (alebo sójovej)
- 40 g rukoly
- 50 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 veľká cibuľa
- 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- cesnakové korenie, tymián (podľa chuti)
Postup
- Vo veľkej hlbokej panvici (odporúčam túto) (alebo vo woku) si na rozohriatom oleji opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
- Pridáme na polovicu (pozdĺžne) rozrezané kuracie prsia ktoré okoreníme a osolíme, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 5 minút.
- Po 5 minútach mäso otočíme, pridáme k nemu nakrájané huby, opäť zľahka okoreníme a mäso dusíme prikryté ešte 10 minút.
- Následne mäso a huby podlejeme smotanou, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme nadrobno nasekané (prípadne pomleté) vlašské orechy a zmes varíme odokrytú, dokým sa z nej neodparí voda a nedosiahne požadovanú konzistenciu (približne 5 minút).
- Na záver do jedla vmiešame ešte rukolu a podávame ho teplé spolu so zvolenou oblohou.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 406 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 57 g | |
Tuky | 16 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovBez vajecObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomLow carb recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.