Fitness sekaná z tuniaka je v podstate slaný tuniakový koláč, ktorý môžeme podávať ako zdravé raňajky či večeru. Je skvelý na doplnenie bielkovín a tiež dobre zasýti. Na prípravu tejto sekanej budete potrebovať iba zopár surovín a v kuchyni sa navyše nezdržíte viac ako 10 minút. Ak tiež obľubujete jedlá z tuniaka, tento jednoduchý recept si isto uložte - chutí totiž neskutočne dobre! :)
Pri príprave tejto sekanej z tuniaka sa ani nezapotíte - všetko spolu stačí jednoducho rozmixovať a potom upiecť, a sekaná je hotová. Ako základ som použila tuniaka v olivovom oleji značky Sun&Sea. Vďaka tomu, že použijeme tuniaka v oleji (aj keď ho necháme odkvapkať), bude sekaná perfektne šťavnatá.
V prípade potreby môžete ovsené vločky zameniť za vašu obľúbenú múku. V takom prípade jej však použite približne o 1/4 menej ako ovsených vločiek, inak bude sekaná suchšia. Ak si budete chcieť recept časom obmieňať, môžete do cesta pridať napríklad bylinky, nastrúhanú mrkvu, sušené huby, olivy či sušené paradajky.
Sekanú z tuniaka odporúčam podávať so šalátom alebo fermentovanou zeleninou, prípadne s prílohou ako quinoa, s pečivom, no výborná je aj samostatne. Verím, že si ju tiež obľúbite.
Všetky suroviny spolu rozmixujeme v mixéri (odporúčam tento) takmer dohladka.
Hotové husté cesto vylejeme do zapekacej misy (napríklad na chlieb, s rozmermi cca 25 x 11 cm, vystlatej papierom na pečenie alebo vystriekanej olejom) a sekanú pečieme 35 minút pri 175 stupňoch.