Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami
Zdieľaj recept s priateľmi:
Nezvyčajné, no fantastické spojenie chutí - vyskúšajte tieto zdravé gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami. Chutia ako batátové šúľance, no sú bez múky a bez pridaného cukru. Perfektný tip na to, ako využiť uvarené sladké zemiaky.
Ovsenú múku získate jednoducho pomletím alebo rozmixovaním ovsených vločiek v mixéri (odporúčam tento) . Tie obsahujú komplexné sacharidy s postupným uvoľňovaním a majú nízky glykemický index. Obsahujú veľa nerozpustnej i rozpustnej vlákniny, vďaka ktorej prospievajú tráveniu, pomáhajú bojovať proti vysokému krvnému tlaku a zasýtia na dlhú dobu. Do dezertov a sladkých jedál sú tak ako stvorené.
Takéto zdravé gnocchi sú naozaj neodolateľné v spojení s týmto tvarohovým prelivom. Použiť môžete i ľubovoľné rastlinné mlieko (napríklad ovsené či mandľové) a pridaním mandľového masla posunúť celý recept na nový level. Maliny sú skvelou voľbou a vytvoria z vášho taniera hotové umelecké dielo.
Vyskúšajte tieto zdravé gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami napríklad ako sladké hlavné jedlo, isto si pochutíte. Z uvedeného množstva surovín vám výjdu 4 menšie porcie.