Fit Recepty
Sleduj ma
Grilované kuracie prsia s kurkumovou quinoou

Grilované kuracie prsia s kurkumovou quinoou

Vyskúšajte tieto chutné grilované kuracie prsia s kurkumovou quinoou - je to pomerne rýchly recept, ktorý si zvládne prichystať aj úplný začiatočník v kuchyni. Jedna sýta porcia obsahuje menej ako 500 kcal a 55 g bielkovín. Recept je ideálny ako teplá večera či obed a skvelý je aj do krabičky.

Quinoa s kurkumou ochutená citrónovou šťavou, kvalitným olivovým olejom, petržlenovou vňaťou a jarnou cibuľkou je najnovšie jedna z mojich najobľúbenejších príloh ku kuraciemu mäsu aj rybám. Pripravíte si ju raz-dva a kombinácia chutí poteší aj väčších labužníkov. Skúste klasickú ryžu nahradiť takouto jednoduchou, no efektnou prílohou.

Okrem quinoy môžete v recepte použiť aj kuskus či bulgur. Odporúčam pridať si k tomuto jedlu aj vašu obľúbenú zeleninu (skvelá bude udusená brokolica, paprika, cuketa alebo huby).

Kuracie prsia si ugrilujeme zrýchla na panvici - použiť môžete grilovaciu či obyčajnú panvicu. Negrilujte ich dlhšie ako je potrebné, aby neostali suché - 3 minúty z každej strany úplne stačia a ak si nie ste istí, či sú hotové, zapichnite do stredu nožík a všimnite si, či je mäso dostatočne prepečené. Ak je mäso v reze biele a okrem priehľadnej tekutiny z neho nič nevyteká, je dostatočne tepelne upravené. Po ugrilovaní mäso odporúčam dať aspoň na 5 minút do uzatvárateľnej nádoby, aby sa zachovala ich šťavnatosť.

Prajem vám dobrú chuť.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na quinou:
  • 250 g quinoy (suchej) (odporúčam túto)
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 1 ČL kurkumy (odporúčam túto)
  • petržlenová vňať (podľa chuti)
  • jarná cibuľka (podľa chuti)
  • 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
  • Na kuracie mäso:
  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • 1/4 ČL soli
  • 1/2 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Quinou prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody a varíme ju pod pokrievkou do mäkka, kým neabsorbuje všetku vodu (približne 12 minút).
  2. Uvarenú quinou napokon zmiešame so všetkými zvyšnými surovinami.
  3. Medzitým si pripravíme kuracie mäso.
  4. Grilovaciu panvicu potrieme lyžičkou olivového oleja.
  5. Ak sú kuracie prsia veľké, prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu, aby sa poriadne upiekli.
  6. Kuracie prsia grilujeme na miernom plameni z oboch strán približne po 3 minúty, aby sa dostatočne prepiekli, no aby stále ostali šťavnaté.
  7. Po druhom otočení ich zľahka okoreníme (cesnakovým a čerstvo namletým čiernym korením) a osolíme.
  8. Po ugrilovaní kuracie prsia vkladáme do uzatvárateľnej dózy, aby sme zachovali ich šťavnatosť.
  9. Nakoniec servírujeme pripravenú quinou s kuracími prsiami a dozdobíme ich nasekanou jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal481 KCal
Sacharidy42 g
Vláknina5 g
Bielkoviny55 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu