
Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou
Chutný a zdravý obed alebo večera - hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou. Suroviny v tomto recepte sa chuťovo skvelo dopĺňajú a rovnako tak sú dobre vyvážené aj nutričné hodnoty v jedle. Špargľa aj hrach dodávajú tomuto fit jedlu tú správnu dávku vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov a okrem toho, že skvelo chutia i dobre zasýtia.
Pripravte si tento chutný, farebný a zdravý obed či večeru. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť naozaj stojí za to. Správne dokorenené hovädzie mäso s paradajkovým pretlakom ideálne dopĺňa chuť hrachovej kaše. Tomuto jedlu naozaj nič nechýba - jedine ak chrumkavá, zelená a na chute bohatá, pečená špargľa :)
Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou neobsahuje mlieko, vajcia, orechy ani lepok a navyše je bohaté na vlákninu. Podávať ho tak môžete aj rôznym alergikom. So svojím vysokým obsahom bielkovín a priaznivými nutričnými hodnotami je vhodné pre akéhokoľvek priaznivca zdravej výživy. Ak vám dochádzajú nápady na zdravé obedy či večere s mäsom, toto jedlo vyskúšajte, určite neoľutujete.
Ingrediencie
- 400g hovädzieho karé
- 200g žltého hrachu
- 400g zelenej špargle
- 4 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 100ml vody
- 1 cibuľa
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL cesnakového korenia
- 1/2 ČL mletej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- morská soľ
Postup
- Hrach opláchneme, dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vody.
- Zľahka ho osolíme, prikryjeme a varíme 40-60 minút, kým úplne nezmäkne a nevytvorí sa z neho kaša. Z času na čas treba hrach premiešať aby sa nepripálil.
- V druhom hrnci si na lyžičke oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, zamiešame a primiešame k nemu paradajkový pretlak, 100ml vody, sójovú omáčku, soľ, cesnakové korenie, mletú papriku a štipku mletého čierneho korenia.
- Mäso za občasného miešania prikryté dusíme 30-40 minút domäkka. Ak treba, prilejeme k nemu viac vody.
- Kým sa kaša a mäso varia, upečieme si špargľu. Tú umyjeme a vložíme do zapekacej misy.
- Špargľu zľahka osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pečieme 15 minút na 180 stupňoch.
Čas prípravy | 70 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 470 KCal | |
Sacharidy | 19 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bielkoviny | 40 g | |
Tuky | 20 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez lepkuBez orechovZeleninaBezlaktózové recepty na obedy a večereObed a večera s hovädzím mäsomZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereHovädzie mäso fitness recepty s vysokým obsahom bielkovínBezlepkové recepty s hovädzím mäsom bez múkyDiétne recepty s hovädzím mäsomNízkokalorické diétne zeleninové receptyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.