Fit Recepty
Sleduj ma
Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou

Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou

Chutný a zdravý obed alebo večera - hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou. Suroviny v tomto recepte sa chuťovo skvelo dopĺňajú a rovnako tak sú dobre vyvážené aj nutričné hodnoty v jedle. Špargľa aj hrach dodávajú tomuto fit jedlu tú správnu dávku vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov a okrem toho, že skvelo chutia i dobre zasýtia.

Pripravte si tento chutný, farebný a zdravý obed či večeru. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť naozaj stojí za to. Správne dokorenené hovädzie mäso s paradajkovým pretlakom ideálne dopĺňa chuť hrachovej kaše. Tomuto jedlu naozaj nič nechýba - jedine ak chrumkavá, zelená a na chute bohatá, pečená špargľa :)

Hovädzie mäso s hrachovou kašou a špargľou neobsahuje mlieko, vajcia, orechy ani lepok a navyše je bohaté na vlákninu. Podávať ho tak môžete aj rôznym alergikom. So svojím vysokým obsahom bielkovín a priaznivými nutričnými hodnotami je vhodné pre akéhokoľvek priaznivca zdravej výživy. Ak vám dochádzajú nápady na zdravé obedy či večere s mäsom, toto jedlo vyskúšajte, určite neoľutujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 400g hovädzieho karé
  • 200g žltého hrachu
  • 400g zelenej špargle
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 100ml vody
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • morská soľ
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Hrach opláchneme, dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vody.
  2. Zľahka ho osolíme, prikryjeme a varíme 40-60 minút, kým úplne nezmäkne a nevytvorí sa z neho kaša. Z času na čas treba hrach premiešať aby sa nepripálil.
  3. V druhom hrnci si na lyžičke oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, zamiešame a primiešame k nemu paradajkový pretlak, 100ml vody, sójovú omáčku, soľ, cesnakové korenie, mletú papriku a štipku mletého čierneho korenia.
  5. Mäso za občasného miešania prikryté dusíme 30-40 minút domäkka. Ak treba, prilejeme k nemu viac vody.
  6. Kým sa kaša a mäso varia, upečieme si špargľu. Tú umyjeme a vložíme do zapekacej misy.
  7. Špargľu zľahka osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pečieme 15 minút na 180 stupňoch.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal470 KCal
Sacharidy19 g
Vláknina11 g
Bielkoviny40 g
Tuky20 g