Fit Recepty
Sleduj ma
Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou

Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou

Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou súčasťou každej autentickej indickej kuchyne. Táto jednoduchá, no zároveň až prekvapivo chutná kombinácia zemiakov (aloo) a karfiolu (gobi) ponúka výnimočný zážitok pre chuťové poháriky. Naviac je toto zeleninové jedlo prirodzene “fit” a nízkokalorické. Tak poďte si pochutiť!

V tomto indickom recepte sa karfiol a zemiaky spolu s exotickými koreninami spájajú do harmonického tanca chutí. Pridajte k tomu trochu pikantného čili a osviežujúceho koriandra a máte pred sebou jedlo, ktoré poteší snáď každého milovníka indického jedla. Toto karfiolovo- zemiakové karí odporúčam servírovať s ryžou SOS Basmati - zapadá do receptu chuťovo, ako aj svojou štruktúrou. Mňam! Ak si chcete recept obmeniť, namiesto klasických zemiakov môžete použiť aj bataty, ktoré jedlu dodajú jemne sladkastú chuť. Do tohto receptu nepoužijeme kokosové mlieko, aloo gobi sa pripravuje iba s vodou, čo robí toto jedlo diétnejším, no na chutí mu to určite neuberá.

Veľmi jednoduché a rýchle jedlo s karfiolom a zemiakmi, ktoré si zamilujete. Skvelé ako zdravý obed či večera. Tak teda dobrú chuť :)

Tip: Ak máte doma mrazený hrášok, môžete si ho do jedla pridať tiež. Vizuálne ho oživí a pridáte doň zároveň extra dávku zeleniny a bielkovín.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 300 g karfiolu
  • 300 g zemiakov
  • 100 g ryže SOS Basmati (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 100 g nadrobno nasekané paradajky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL karí korenia
  • 1/2 ČL korenia garam masala
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • štipka čili
  • štipka mletého sušeného zázvoru (alebo čerstvý nastrúhaný zázvor)
  • soľ
  • čerstvý koriander
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút. Potom ju odstavíme z tepla, prehrabneme vidličkou a odokryjeme.
  3. Zemiaky a karfiol očistíme a nakrájame nadrobno.
  4. V hrnci si medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. Pridáme všetky koreniny, cesnak a pár sekúnd miešame.
  6. Potom do hrnca pridáme nakrájaný karfiol a zemiaky a minútu restujeme.
  7. Pridáme vodu tak, aby sme ňou pokryli karfiol a zemiaky do 1/2 objemu.
  8. Osolíme, pridáme nadrobno nakrájané paradajky a varíme prikryté približne 10 minút.
  9. Jedlo skontrolujeme, premiešame a ak treba, pridáme ešte trochu vody a varíme prikryté ešte 10 minút.
  10. Karfiolovo-zemiakové kari podávame na uvarenej basmati ryži a na záver ho posypeme čerstvým koriandrom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal468 KCal
Sacharidy83 g
Vláknina10 g
Bielkoviny13 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu