Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou súčasťou každej autentickej indickej kuchyne. Táto jednoduchá, no zároveň až prekvapivo chutná kombinácia zemiakov (aloo) a karfiolu (gobi) ponúka výnimočný zážitok pre chuťové poháriky. Naviac je toto zeleninové jedlo prirodzene “fit” a nízkokalorické. Tak poďte si pochutiť!
V tomto indickom recepte sa karfiol a zemiaky spolu s exotickými koreninami spájajú do harmonického tanca chutí. Pridajte k tomu trochu pikantného čili a osviežujúceho koriandra a máte pred sebou jedlo, ktoré poteší snáď každého milovníka indického jedla. Toto karfiolovo- zemiakové karí odporúčam servírovať s ryžou SOS Basmati - zapadá do receptu chuťovo, ako aj svojou štruktúrou. Mňam! Ak si chcete recept obmeniť, namiesto klasických zemiakov môžete použiť aj bataty, ktoré jedlu dodajú jemne sladkastú chuť. Do tohto receptu nepoužijeme kokosové mlieko, aloo gobi sa pripravuje iba s vodou, čo robí toto jedlo diétnejším, no na chutí mu to určite neuberá.
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo s karfiolom a zemiakmi, ktoré si zamilujete. Skvelé ako zdravý obed či večera. Tak teda dobrú chuť :)
Tip: Ak máte doma mrazený hrášok, môžete si ho do jedla pridať tiež. Vizuálne ho oživí a pridáte doň zároveň extra dávku zeleniny a bielkovín.