
Jednoduché tvarohové guľky z 3 surovín
Jednoduchých receptov nie je nikdy dosť, preto vám dnes prinášam recept na jednoduché tvarohové guľky z 3 surovín. Pripravíme si ich z tvarohu, krupice a vajec. Ich príprava je skutočne rýchla, sú plné bielkovín (až 34 gramov na porciu) a zakaždým si ich môžete pripraviť s inou polevou. Určite si tento fit recept uložte, podaria sa vám podľa neho na jedničku :)
Tieto tvarohovo-krupicové guľky sú tuhé, no za to šťavnaté, nemusíte sa teda báť, že budú suché alebo sa budú mrviť. Ich konzistencia je presne akurát. Dobu varenia môžete prispôsobiť ich veľkosti, po vyplávaní na povrch by sa mali variť ešte približne 2 - 3 minúty.
Ja som tvarohové knedlíčky podávala s jahodovou omáčkou a na záver ich ešte poliala týmto kešu maslom s jahodami. Jahodovú omáčku som pripravila z rozmrazených jahôd, ktoré som už len popučila vidličkou. Ak máte radšej sladšie jedlá, posypať si ich môžete napríklad xylitolom (odporúčam tento) . Okrem týchto druhov polevy môžete použiť napríklad aj domáci džem, grécky jogurt s ovocím, roztopenú čokoládu či podrvené orechy.
Z uvedených surovín vám výjdu 3 menšie alebo 2 veľké a sýte porcie. Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 500 g hrudkovitého nízkotučného tvarohu
- 180 g krupice (pšeničná/špaldová)
- 2 vajcia
Postup
- Najskôr dáme prevrieť vodu vo väčšom hrnci.
- V miske si zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady. Rukou vymiesime homogénne cesto bez hrudiek.
- Z cesta tvarujeme guľky o veľkosti golfových loptičiek.
- Guľky vhodíme do vriacej vody a varíme ich približne 10-12 minút (musia vyplávať na povrch a potom sa variť ešte 2 - 3 minúty).
- Guľky následne precedíme.
- Môžeme ich podávať napríklad s ovocnou omáčkou a poliate orechovým maslom.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 383 KCal | |
Sacharidy | 48 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 34 g | |
Tuky | 5 g |