Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduché zapečené “sushi”

Jednoduché zapečené “sushi”

Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Ja som si toto jedlo hneď zamilovala a verím, že recept poteší aj mnohých z vás :)

Toto je extrémne zjednodušená verzia sushi, ktorú zvládne aj každý menej zručný v kuchyni a poteší aj tých, čo nestíhajú. Losos chutí v tomto recepte famózne a odporúčam kombinovať ho s edamame fazuľkami - tie nájdete už snáď v každom supermarkete medzi mrazenými potravinami.

Na sushi sa perfektne hodí ryža SOS Classic, s ktorou mám pri príprave sushi receptov veľmi dobrú skúsenosť. V tomto prípade si ryžu pripravíme jednoducho tak, že ju upečieme vo vode, rovno už aj s ostatnými surovinami naraz. Že ste niečo také ešte neskúšali? Super! V tom prípade je čas dať tejto príprave ryži šancu. Je to jednoduché, rýchle a efektívne riešenie do uponáhľaných dní.

Určite nevynechajte ani omáčku z wasabi, sójovej a čili omáčky - dodá celému zapečenému “sushi” perfektnú a autentickú chuť. V recepte sa môžete vyhrať s rôznymi druhmi zeleniny - pokojne si do jedla pridajte to, na čo máte chuť.

Doprajte si chuť sushi bez komplikovaných príprav a dokonca v podobe teplého jedla. Nech vám chutí.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 hrnček (220 g) ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 2 hrnčeky (spolu 500 ml) vody
  • 1 PL ryžového octa
  • 1 ČL soli
  • 300 g kúskov lososa
  • 2 plátky morských rias
  • 100 g rozmrazených edamame fazuliek (alebo nastrúhaná mrkva či iná zelenina)
  • 20 g čierneho alebo bieleho sezamu
  • na omáčku:
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1 ČL wasabi pasta
  • 1 - 2 PL čili omáčka
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
  3. Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
  4. Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame fazuľky a ak chceme, extra natrhané morské plátky.
  5. Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
  6. V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
  7. Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal413 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina2 g
Bielkoviny25 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu