Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou? Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Ja som si toto jedlo hneď zamilovala a verím, že recept poteší aj mnohých z vás :)
Toto je extrémne zjednodušená verzia sushi, ktorú zvládne aj každý menej zručný v kuchyni a poteší aj tých, čo nestíhajú. Losos chutí v tomto recepte famózne a odporúčam kombinovať ho s edamame fazuľkami - tie nájdete už snáď v každom supermarkete medzi mrazenými potravinami.
Na sushi sa perfektne hodí ryža SOS Classic, s ktorou mám pri príprave sushi receptov veľmi dobrú skúsenosť. V tomto prípade si ryžu pripravíme jednoducho tak, že ju upečieme vo vode, rovno už aj s ostatnými surovinami naraz. Že ste niečo také ešte neskúšali? Super! V tom prípade je čas dať tejto príprave ryži šancu. Je to jednoduché, rýchle a efektívne riešenie do uponáhľaných dní.
Určite nevynechajte ani omáčku z wasabi, sójovej a čili omáčky - dodá celému zapečenému “sushi” perfektnú a autentickú chuť. V recepte sa môžete vyhrať s rôznymi druhmi zeleniny - pokojne si do jedla pridajte to, na čo máte chuť.
Doprajte si chuť sushi bez komplikovaných príprav a dokonca v podobe teplého jedla. Nech vám chutí.
100 g rozmrazených edamame fazuliek (alebo nastrúhaná mrkva či iná zelenina)
20 g čierneho alebo bieleho sezamu
na omáčku:
2 PL sójová omáčka
1 ČL wasabi pasta
1 - 2 PL čili omáčka
Postup
Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame fazuľky a ak chceme, extra natrhané morské plátky.
Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.