Pripravte si lahodného a šťavnatého lososa v teplovzdušnej fritéze - jeho príprava vám nezaberie viac, ako 5 minút. Potom ho stačí vložiť dnu, počkať 15 minút a chutný a výživný obed či večera je behom chvíľky na stole.
Tento jednoduchý losos z teplovzdušnej fritézy je ochutený minimom surovín - potrebujeme iba olivový olej, citrón, soľ a odporúčam provensálske korenie, prípadne bazalku či oregano. Ako prílohu k tejto kombinácii odporúčam zvoliť napríklad jazmínovú ryžu s brusnicami a pistáciami, alebo pečené bataty a šalát. Mňam!
Na prípravu tohto lososa dokonca nepotrebujeme použiť ani veľa oleja - nakoľko ide o rybu bohatú na tuk, množstvo oleja nie je potrebné a navyše si lososa pripravíme v teplovzdušnej fritéze, do ktorej tiež stačí použiť iba pár kvapiek oleja. Lososa som teda postriekala minimom oleja, konkrétne som použila extra panenský olivový olej Borges Extra Virgin, ktorý má výraznú chuť a použiť ho vieme do 180 stupňov.
Milujem recepty, ktoré sú vynikajúce, zdravé a navyše k ich príprave postačuje minimum surovín a času, a čo vy?
Tip: Pri pečení v rúre odporúčam lososa prikryť alobalom a piecť o pár minút dlhšie, pri rovnakej teplote, pri funkcii teplovzdušnej rúry.
Ingrediencie
300 g filet z lososa
šťava a kôra z 1/2 citróna
1/4 ČL soli
1 ČL provensálskeho korenia (alebo oregano či bazalka)
1 ČL extra panenského olivového oleja Borges Original (v rozprašovači) (odporúčam tento)
Postup
Teplovzdušnú fritézu dáme rozohriať na 175 stupňov.
Filet z lososa polejeme citrónovou šťavou, postriekame trochou olivového oleja, posypeme soľou, korením a kôrou z umytého citróna.
Lososa vložíme do vyhriatej teplovzdušnej fritézy a pečieme ho 15 minút pri 175 stupňoch, bez otáčania.