Hľadáte rýchly recept z karfiolu? Vyskúšajte tento zaujímavý a chutný karfiolový tabouli šalát. Spájajú sa v ňom chute rôznej zeleniny, ktoré sú dochutené olivovým olejom, korením a citrónovou šťavou. Je svieži, bohatý na vitamíny a minerály a tiež celkom sýty. Perfektný je najmä ako nízkosacharidová príloha k mäsu či rybám.
Ak vám náhodou nebude vyhovovať chuť surového karfiolu, môžete si šalát ku koncu opiecť na suchej panvici, vďaka čomu si prichystáte šalát v teplej verzii. Ja však tento šalát z karfiolu obľubujem aj v jeho surovej podobe a odporúčam vám ho vyskúšať tiež. Z receptu vám vyjdú 2 porcie, z ktorých jedna má len o čosi viac ako 160 kcal. Bohatý je na vlákninu a nájdete v ňom aj bielkoviny a zdravé tuky z olivového oleja.
Tento zdravý karfiolový šalát môžete podávať samostatne ako ľahkú večeru alebo ako prílohu k mäsitým jedlám, prípadne k tofu či rybám. Šalát je sýty, aromatický a v neposlednom rade aj veľmi zdravý. Dobrú chuť.
Karfiól očistíme, rozoberieme na ružičky a rozmixujeme ho pomocou mixéra (alebo sekáčika potravín) na „ryžu“.
Z kelových listov a petržlenovej vňate odstránime tvrdé časti a spolu s citrónovou šťavou a cibuľou ich nadrobno rozmixujeme, najlepšie v sekáčiku (odporúčam tento) .
Zmes následne zmiešame s karfiólovou ryžou, doplníme o nakrájané paradajky, olivový olej a servírujeme.
Šalát dochutíme morskou soľou a korením.
V prípade záujmu môžeme šalát chvíľu nasucho popražiť na panvici.