
Kávová ricotta s jahodami
Dokonalá kombinácia surovín v tejto zdravej dobrote vás dostane. Vyskúšajte túto kávovú ricottu s jahodami na raňajky a váš deň bude hneď krajší! Med môžete v recepte nahradiť stéviou, čím docielite podstatné zníženie sacharidov v jedle.
Výborný dezert vhodný kedykoľvek počas dňa. Dokonale zaženie chuť na sladké a zasýti vysokým obsahom bielkovín. Tento jednoduchý sladký krém máte hotový za pár minút no verím, že vám v chladničke dlho nevydrží. U nás doma mizne veľmi rýchlo. Potrebujete len zopár základných surovín a tento krémový, ricottový dezert s príchuťou kávy máte hotový. Spolu s čerstvými jahodami je fantastický a keď ho pekne naservírujete, tomuto dezertu sa poteší aj vaša polovička napríklad aj na Valentína alebo v iný sviatok.
Kávová ricotta s jahodami je nízkotučný dezert z ricotty a gréckeho jogurtu, ktorý prebudí vaše zmysly a poteší najmä milovníkov sladkostí. Jahody môžete prípadne zameniť za iné obľúbené ovocie ako čučoriedky, černice, maliny či dokonca mango. Výber je len na vás, no v každom prípade odporúčam pripraviť si toho viac a krém nadávkovať do malých uzatvárateľných nádob. Nechajte ho v chladničke a pribaľte so sebou do práce. Poteší vás tak aj pri poobedňajšej prestávke.
Ingrediencie
- 200g gréckeho jogurtu
- 200g jahôd
- 100g ricotty
- 2 PL medu (alebo 1/4 ČL stévie) (odporúčam tento)
- 1 ČL mletej kávy
Postup
- Všetky ingrediencie okrem jahôd si spolu rozmiešame na hladký krém.
- Nakoniec do krému primiešame očistené a nadrobno nakrájané jahody.
- Krém môžeme nechať stuhnúť v chladničke.
Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 230 KCal | |
Sacharidy | 30 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 17 g | |
Tuky | 5 g |