Fit Recepty
Sleduj ma
Kung Pao kuracie prsia

Kung Pao kuracie prsia

Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už vyskúšal každý z vás. Pripraviť sa však dá v množstve podôb. Tentokrát som Kung Pao pripravila v kombinácii so zelenými fazuľkami, chrumkavými arašidmi a skutočne chutnou omáčkou. Poďte tento recept vyskúšať, som si istá, že vám bude chutiť.

Kung Pao som podávala so strednozrnnou ryžou SOS Classic, ktorá jedlo krásne doplnila. Základom marinády je samozrejme sójová omáčka, ktorá v receptoch čínskej kuchyne nesmie chýbať. To je doplnené o balzamiko, škrob, mletý zázvor, čili, kokosový cukor a čerstvý cesnak - použijeme 3 strúčiky pre výraznú chuť. Omáčka je zahustená kukuričným škrobom, ktorý je v čínskych receptoch takisto stálicou a príjemne nám omáčku zahustí.

Najradšej používam v receptoch rozmrazené zelené fazuľky. Pridala som ich k mäsu až 5 minút pred koncom varenia, nakoľko nemám rada, ak sa príliš rozvaria. Takto si zachovajú viac štruktúry a chrumkavosti.

Ak recept vyskúšate, isto mi napíšte, aký mal u vás doma úspech. Nech vám chutí :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 300 g zelených fazuliek
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja
  • 40 g arašidov
  • jarná cibuľka
  • Na ryžu:
  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • Na marinádu:
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL balzamika
  • 1 PL kokosového cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 100 ml vody
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/4 ČL mletého zázvoru
  • štipka čili kúskov
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
  3. Všetky suroviny na marinádu si spolu dobre rozmiešame.
  4. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, a potom ich obalíme v pripravenej marináde. Necháme ich postáť v marináde aspoň 15 minút.
  5. V hrnci alebo vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  6. Potom pridáme namarinované mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty.
  7. Potom mäso varíme na miernom plameni približne 10 minút. Ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.
  8. Po 10 minútach k mäsu primiešame arašidy, zelené fazuľky a jedlo varíme ešte 5 minút.
  9. Hotové Kung Pao podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou spolu s uvarenou ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal535 KCal
Sacharidy53 g
Vláknina4 g
Bielkoviny55 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu