
Kuracie prsia s hráškom, cuketou, kukuricou a mozzarellou
Jednoduché a rýchle víkendové jedlo pre všetky zaneprázdnené žienky, ktoré potrebujú zasýtiť celú rodinu chutným a zdravým obedom, no nemajú čas stráviť v kuchyni viac ako pol hodinu. Tieto fit kuracie prsia s hráškom, cuketou, kukuricou a mozzarellou máte hotové do pol hodiny a vďaka vysokému obsahu bielkovín dostatočne zasýtia celú rodinu. Na druhú stranu majú len málo tukov a kalórií, takže sú vhodné napríklad i pri diétach.
Podávajte ich s ryžou, kuskusom, bulgurom či zemiakmi. S týmto receptom nepotrebujete žiadne špeciálne kulinárne schopnosti, zvládne ho naozaj každý. Kuracie prsia dostanú celú škálu skvelých chutí, uvoľnených zo všetkej tej zeleninky, mozarelly a korenia. Nevidím dôvod, prečo ešte dnes nevyskúšať tento šikovný a chutný recept, ktorý môžete podávať ako zdravý obed, prípadne aj ako večeru.
Nemáte pripravený obed do práce a nechce sa vám v noci vyvárať? Tu máte riešenie. Pripravte si do práce tieto chutné kuracie prsia s hráškom, cuketou, kukuricou a mozarellou. Vezmite si trocha suchého kuskusu a zalejte ho vriacou vodou až v práci, tesne pred obedom. O nutrične výživné, zdravé a veľmi chutné jedlo máte postarané. To všetko len za pár minút. Tak dobrú chuť!
Ingrediencie
- 300g kuracích pŕs
- 1 cuketa
- 300g hrášku (alebo hrachových strukov)
- 100g kukurice
- 150 g mozzarelly (najlepšie v guľôčkách)
- cherry paradajky (voliteľné)
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- morská soľ, čierne mleté korenie, cesnakové korenie
Postup
- V hlbokej nepriľnavej panvici si roztopíme kokosový olej.
- Pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia a opečieme ich na miernom plameni.
- Keď pomaly začínajú chytať zlatú farbu, pridáme do panvice nadrobno nakrájanú cuketu, hrášok a kukuricu.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Keď sú kuracie prsia hotové, panvicu odstavíme z tepla, pridáme mozzarellové guľôčky a paradajky a podávame ešte teplé.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 550 KCal | |
Sacharidy | 24 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 57 g | |
Tuky | 20 g |