
Morocký cícer s kuracím mäsom
V prípade, že máte chuť pripraviť si na obed alebo večeru niečo menej tradičné a možno trocha exotickejšie, vyskúšajte tento chutný morocký cícer s kuracím mäsom. Cícer s kuracím mäsom je sýta a nutrične hodnotná dvojka, bohatá na bielkoviny, vlákninu a tiež množstvo mikronutrientov.
Základom tohoto zdravého receptu je cícer a kuracie stehná, ktoré sú doplnené o skvele dochutenú paradajkovú omáčku. Morocký cícer s kuracím mäsom odporúčam servírovať spolu so zmesou hnedej ryže, quinoi a obilnín od SOS, ktorá je tiež hodnotným zdrojom vlákniny a minerálov.
Toto zdravé jedlo s cícerom a kuracím mäsom je jednoduché na prípravu a vhodné do jedálnička každého priaznivca zdravého životného štýlu, ktorý si rád dopraje kuracie mäso a strukoviny v novej podobe.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g vykostených kuracích stehien
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 PL mletej papriky
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL mletej rasce
- na prílohu:
- 1 hrnček suchej SOS hnedej ryže s obilninami a quinoou (táto)
- 3 hrnčeky vody
- 1/2 ČL morskej soli
- provensálske korenie
- na cícerovú omáčku:
- 400 g pasírovaných (alebo čerstvých) paradajok
- 500 g uvareného cíceru (kúpite tu)
- šťava z 1/2 citróna
- hrsť petržlenovej vňate (prípadne bazalky)
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL kurkumy
- arašídy (voliteľné)
Postup
- V hlbokej panvici alebo v hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom do sklovita.
- Následne pridáme koreniny, zamiešame a pridáme aj na menšie kúsky nakrájané kuracie stehná.
- Mäso varíme odkryté po dobu 10 minút.
- Následne k mäsu pridáme všetky suroviny na cícerovú omáčku a spolu ich prikryté a za občasného miešania varíme ešte 10-15 minút, dokým nedosiahne jedlo požadovanú konzistenciu a mäso je poriadne uvarené.
- Ako prílohu si odporúčam pripraviť hnedú ryžu s obilninami a quinoou, ktorú v hrnci zalejeme vodou, pridáme provensálske korenie, soľ a uvaríme do mäkka.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 614 KCal | |
Sacharidy | 56 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 53 g | |
Tuky | 15 g |