
Nízkokalorické cestoviny shirataki s tuniakovou omáčkou
Ďalší skvelý recept s využitím tuniaka. Ak ste už unavení z klasických špagiet, skúste tieto nízkokalorické cestoviny shirataki s tuniakovou omáčkou. Výborné a jednoduché, nízkokalorické jedlo s minimom sacharidov vhodné ako zdravý obed či večera. Jedno balenie shirataki cestovín obsahuje iba zanedbateľný počet kalórií a sacharidov a predovšetkým vlákninu, preto sa z nich dajú vytvárať rôzne nízkokalorické a nízkosacharidové jedlá, ktoré sú tak vhodné aj pre ľudí na rôznych diétach.
Tuniak v kombinácii s paradajkovým pretlakom vytvára zaujímavú chuť pripominajúcu omáčku na špagety - ostáva už len posypať syrom, a šialenstvo pre chuťové bunky sa môže začať. Dobrou správou je, že na rozdiel od obyčajných špagiet (ktoré síce vyzerajú štíhlo, no nemajú taký efekt na postavu) si tieto shirataki cestoviny môžete dopriať skutočne bez výčitiek.
Prekvapte seba i kolegov v práci touto šikovnou obmenou asi najobľúbenejšieho jedla vôbec. Cestoviny si priam pýtajú paradajkový pretlak, a tuniak sa skvelo hodí asi do každého jedla, navyše ho obohatí o dobrú dávku proteínov. Ešte šťastie, že sa pri tomto chutnom jedle naozaj nemusíte kontrolovať a stále môžete pravdivo povedať, že ste na diéte.
Mňam!
Ingrediencie
- 1 balenie (200g) shirataki cestovín (odporúčam tieto)
- 75g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 3 PL paradajkového pretlaku
- strúčik cesnaku
- bazalka
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 20 g strúhaného syra
Postup
- Cestoviny si pripravíme podľa návodu na balení.
- V druhom hrnci si zmiešame tuniaka s paradajkovým pretlakom, roztlačeným cesnakom, morskou soľou, bazalkou a mletým čiernym korením.
- Túto omáčku necháme prevrieť a polejeme ňou hotové cestoviny.
- Nakoniec posypeme strúhaným syrom a podávame teplé.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 135 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 21 g | |
Tuky | 5 g |