
Pita plnená rybou a šalátom
Jednoduchá rýchlovka na obed či večeru pre celú rodinu. Tieto pita placky plnené rybou a šalátom si zamilujete. Jedlo ako objednané z miestneho fastfoodu, akurát v omnoho zdravšej a výživnejšej podobe bez zbytočného oleja a tukov.
Celozrnné pita placky sú skvelým pomocníkom v kuchyni najmä v čase, keď vás prepadne hlad a vy máte chuť na niečo zdravé, sýte, chutné, plné farieb a chutí a napriek tomu sa vám nechce tráviť za sporákom veľa času. Dajú sa naplniť prakticky čímkoľvek a možností máte toľko, koľko fantázie a surovín v chladničke.
Tieto pita placky so šalátom a rybou sú skvelé a ak obľubujete ryby, určite vám táto kombinácia zachutí. Kyslá smotana a horčica spolu vytvárajú perfektnú omáčku k akejkoľvek rybe, ktorú si vyberiete. Jedlo neobsahuje ani veľa tuku, ani celkových kalórií. Naopak vás zasýti vysokým obsahom bielkovín. Je tak vhodné aj pri diétach a samozrejme pre každého, kto si chce pochutnať na dobrom a výživnom jedle kedykoľvek počas dňa.
Naplňte si pitu obľúbenou zeleninou, posypte parmezánom alebo iným strúhaným syrom a dochuťte korením podľa vašej chuti. Za pár minút ste tak pripravený zahnať hlad niečím skutočne dobrým. Táto pita plnená rybou a šalátom jednoducho stojí za vyskúšanie.
Ingrediencie
- 2 celozrnné pita placky
- 300g upečenej ryby (tilapia, losos..)
- 2 hrste šalátu
- 2 PL kyslej smotany
- 2 ČL horčice
- 1 paradajka
- syr, najlepšie parmezán (voliteľné)
Postup
- Pita placky si veľmi krátko ohrejeme v rúre alebo mikrovlnnej rúre.
- Do placiek urobíme nožom väčší otvor.
- Placku zvnútra potrieme kyslou smotanou a horčicou.
- Následne do placky vložíme šalát, nakrájanú paradajku a nakoniec aj upečenú a odkostenú rybu.
- Náplň môžeme dokoreniť podľa chuti.
- V prípade záujmu tiež môžeme pridať strúhaný syr alebo parmezán.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 2 kusy |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 347 KCal | |
Sacharidy | 34 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 38 g | |
Tuky | 6 g |