
Quinoa v guacamole
Predstavujem vám zdravý a chutný šalát s quinoou, ktorý zasýti a dodá organizmu množstvo zdraviu prospešných tukov, vitamínov a minerálov. Nech sa páči quinoa v guacamole.
Quinoa je nenahraditeľnou potravinou pre Juhoameričanov a zdravšou, zároveň bezlepkovou alternatívou k našej pšenici. Patrí medzi najzdravšie potraviny sveta a je zdrojom esenciálnych aminokyselín, vlákniny aj železa. Pripraviť si ju môžete nasladko alebo naslano, čím podporíte svoje zdravie a udržíte si štíhle telo.
Na guacamole si už v dávnych dobách pochutnávali aj samotní Aztékovia, dnes je to výsada mexickej kuchyne, avšak my sa radi inšpirujeme všetkým, čo je zdravé a chutné. Najdôležitejšou ingredienciou guacamole je avokádo, ktoré obsahuje nepreberné množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov, veľa vlákniny a pritom neobsahuje žiaden cholesterol ani sodík.
Do receptu quinoa s guacamole si na obohatenie chutí pridajte šťavnatý ananás, ktorý pomáha spaľovať tuky, urobí jarné upratovanie vo vašich črevách a jeho účinky oceníte aj pri prechladnutí alebo si do šalátu pridajte tropické mango - jedinečné svojou vôňou a chuťou, ktoré podporuje celkové zdravie človeka, redukuje hmotnosť, postará sa o srdce a pomáha diabetikom.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na sladko-slaný šalát quinoa s guacamole, ako rýchle zdravé raňajky alebo sýtu večeru.
Ingrediencie
- 1 avokádo
- 1 paradajka (alebo 5 cherry paradajok)
- šťava z 1 limetky
- 1/2 HR quinoi (suchej) (odporúčam túto)
- 1 strúčik cesnaku
- 150g ananásu/manga
- šalát
- kúsok petržlenovej vňati
- 1/4 červenej cibule
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka morskej soli (odporúčam túto)
Postup
- Quinou si uvaríme v 1 hrnčeku vody.
- V miske si roztlačíme avokádo a primiešame do neho šťavu z limetky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.
- Zmes poriadne zamiešame a potom k nej primiešame zvyšné suroviny nakrájané nadrobno.
- Šalát podávame ihneď alebo vychladený.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 341 KCal | |
Sacharidy | 41 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 14 g |