
Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou
Recept na ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou chytí za srdce nejedného milovníka Áziou inšpirovaných jedál. Je naozaj fantastický, a tak jednoduchý! Jemné ryžové rezance ponorené do perfektne dochutenej omáčky z arašidového masla, doplnené o ugrilované kúsky kuracieho mäsa - to je čistá delikatesa.
V Ázii veru vedia, ako sa vyhrať s chuťami. Ak máte aj vy radi takéto exotickejšie jedlá, tak tento recept musíte skúsiť. Určite z neho nevynechajte ani čerstvý zázvor. Ak náhodou nemáte chuť na kuracie mäso, môžete si recept pripraviť aj s tofu.
Omáčka z arašidového masla ku kuraciemu mäsu pasuje neskutočne dobre. Ryžové rezance majú zase veľmi neutrálnu chuť, preto celé nasiaknu práve touto omáčkou. Ryžové rezance kúpite v každom väčšom obchode s potravinami, v supermarkete či ázijských potravinách. V dnešnej dobe sú už naozaj takmer všade. Ako bonus, neobsahujú lepok, takže si tento recept s ryžovými rezancami môžu vychutnať i celiatici. No a ak sa budete chcieť nabudúce s receptom pohrať, môžete do neho pridať aj zopár druhov zeleniny, napríklad mrkvu, červenú papriku, bambusové výhonky, pór alebo aj červenú kapustu.
Ak tieto ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou skúsite, nezabudnite mi dole do komentára napísať, ako vám chutilo.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 400 g ryžových rezancov
- 500 g kuracích pŕs
- 4 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- 3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1 PL medu
- 1 PL sezamu
- 1 jarná cibuľka
- 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1/4 ČL soli
- štipka chilli korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL octu (jablčný alebo vínny)
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
Postup
- Ryžové rezance uvaríme vo vriacej, zľahka osolenej vode do mäkka.
- V menšom hrnci si zmiešame arašidové maslo s octom, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
- Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody.
- Medzičasom si na grilovacej alebo obyčajnej panvici ugrilujeme na lyžičke olivového oleja na malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
- Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 631 KCal | |
Sacharidy | 85 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 39 g | |
Tuky | 12 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyRecepty s arašidovým maslom a vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.