Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Šalát zo sladkých zemiakov a fazule

Šalát zo sladkých zemiakov a fazule

Netradičný šalát zo sladkých zemiakov a fazule ktorý zasýti a určite zachutí! Je mimoriadne bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Podávať ho môžete ako hlavné jedlo a tiež aj ako prílohu k mäsitým jedlám. Je skvelý ešte teplý ale aj studený. Tento šalát je chutnou kombináciou sladkých zemiakov, korenín a zeleniny. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami.

Batáty alebo sladké zemiaky sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínu A, C a B6. Pomáhajú upravovať trávenie, dobre zasýtia, no nezanechajú pocit ťažkosti na žalúdku. Sú obľúbené ako k slaným, tak i sladkým jedlám. V tomto šaláte dominujú svojou sladkou chuťou. Spolu s fazuľou, kukuricou a hráškom tvoria skutočne sýte bezmäsité jedlo plné vlákniny.

Pripravte si tento zdravý šalát zo sladkých zemiakov a fazule na obed alebo na večeru. Je nízkotučný a úplne bez vajec, orechov, mlieka a lepku. Pokiaľ chcete tento šalát pripraviť pre vegána, vynechajte med. Toto fit jedlo očarí každého umelca, veď uznajte, nevyzerá na tanieri božsky? Všetky tie farby chutnej zeleniny. Ak neviete ako potešiť svoje bruško a oči, vyskúšajte tento recept. Som si istá, že vám zachutí.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 500g sladkých zemiakov
  • 400g uvarenej fazule
  • 150g kukurice
  • 100g hrášku
  • 2 PL horčice
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL kečupu bez cukru
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 1/4 ČL morskej soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • bazalka alebo petržlenová vňať

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, nožom do nich urobíme zopár dierok, položíme ich na pekáč a pečieme 40-60 minút pri 200 stupňoch v závislosti od toho, aké sú veľké. Zemiaky by mali byť po dopečení vo vnútri mäkké a ich šupka by sa mala dať jednoducho odstrániť.
  2. Upečené zemiaky necháme chvíľu vychladnúť a následne ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  3. Vo väčšej miske si zmiešame horčicu, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, kečup, med, morskú soľ a mleté čierne korenie.
  4. Do pripravenej zmesi primiešame uvarenú fazuľu, kukuricu, hrášok a nakoniec opatrne primiešame nakrájané sladké zemiaky.
  5. Šalát posypeme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou a môžeme ho servírovať teplý alebo studený.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal360 KCal
Sacharidy56 g
Vláknina12 g
Bielkoviny10 g
Tuky6 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu