
Sladký kuskus na spôsob jablkovo-tvarohovej štrúdle
Sladký kuskus na spôsob jablkovo-tvarohovej štrúdle - to znie dobre, však? No a naozaj, aj úžasne chutí. Ak máte radi sladké jedlá ktoré zasýtia, tento recept na kuskus nasladko si určite uložte a pripravte čo najskôr. Spája sa v ňom jednoduchosť, príjemné výživové hodnoty a svelá chuť.
Zdá sa to možno neuveriteľné, no k štrúdli má tento sladký kuskus naozaj veľmi blízko. Nájdete v ňom úžasnú kombináciu jabĺk, tvarohu, no tiež hrozienka, med, orechy a hrejivú škoricu. Čo mám na kuskuse úplne najradšej je jeho jednoduchosť prípravy - stačí zaliať vriacou vodou, prikryť, počkať 10 minút a je hotový. Následne ho už len treba zmiešať so zvyšnými surovinami a takáto rýchla, nepečená štrúdľa je na svete. Ak vyskúšate tento variant, môžete skúsiť aj kombináciu tvarohu s makom alebo višňami. Je to dobrota, na akýkoľvek spôsob si ju pripravíte. Táto jablkovo-tvarohová kombinácia je overená klasika. Odporúčam použiť celozrnný kuskus, pretože obsahuje viac mikronutrientov a tiež vlákniny. A v prípade, že sa s lepkom nekamarátite, kuskus jednoducho zameňte napríklad za pšeno alebo quinou - tie však bude treba uvariť.
Sladký kuskus na spôsob štrúdle s tvarohom a jablkami si obľúbi snáď každý. Či už ako sladké raňajky, obed, dezert alebo sýtu desiatu. Tento kuskus nasladko budete mať naviac hotový do 15 minút.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 1/2 hrnčeka (125 ml) celozrnného kuskusu (odporúčam tento)
- 1 hrnček (250 ml) vriacej vody
- 1 veľké jablko
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1-2 PL medu
- 40 g sušených hrozienok
- 1/2 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- 40 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
Postup
- Kuskus zalejeme vriacou vodou, prikryjeme ho a necháme 10 minút odstáť.
- Následne zmiešame uvarený kuskus so všetkými zvyšnými surovinami.
- Sladký kuskus môžeme podávať ešte teplý alebo za studena.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 396 KCal | |
Sacharidy | 53 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 22 g | |
Tuky | 10 g |