stavnata babovka bez muky

Super šťavnatá banánovo tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku

Ak máte radi tvaroh, tak vám z tejto bábovky určite nebudú stačiť iba 2-3 kúsky. Je totiž super šťavnatá, chutná, osviežujúca,  sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná je na raňajky aj ako dezert.

Bábovka je bez múky a bez pridaného tuku a rafinovaného cukru. Textúrou teda nepripomína tradičnú bábovku. Vyskúšajte ju, určite vám a vašim blízkym bude chutiť :)

Poznámka: Pri tejto bábovke je veľmi dôležité, aby po dopečení vychladla vo forme. Najlepšie urobíte, ak ju budete piecť v silikónovej forme, inak môže byť výsledok nepodarený.

Ingrediencie:

250g mäkkého tvarohu
250g hrudkovitého tvarohu
2 zrelé banány
5 vajec
5 PL agáve/medu
hrozienka (podľa chuti)
čerešne (podľa chuti)

Postup:

Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny  poriadne premiešame. Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.

Pečieme zhruba 35-40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.

Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1-2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom.

Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke.

Dobrú chuť :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

babovka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
mrkvove kocky s ricottou