Tekvicová hokkaido polievka

Tekvicová hokkaido polievka

Fantastická, hustá polievka z tekvice hokkaido, pri ktorej si isto pochutí celá rodinka. Do sychravého jesenného obdobia je ako stvorená ;)

Ingrediencie (na 6 porcií):

800 g tekvice hokkaido (po očistení)
200 g mrkvy
2 petržleny
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 PL oleja/masla
morská soľ
mleté čierne korenie
kari/kurkuma

tekvicové, slnečnicové semienka (voliteľné)

 

Postup:

Tekvicu prekrojíme na polovicu a pečieme ju 15-20 minút pri 200 stupňoch do mäkka. Po dopečení ju necháme vychladnúť a následne ju ošúpeme a vydlabeme z nej semienka.

Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji (alebo na masle) opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen. Chvíľu ich popražíme a pridáme aj upečenú tekvicu narezanú na menšie kúsky. Zeleninu osolíme a okoreníme podľa chuti.

Zeleninu zalejeme vodou tak, aby voda pokrývala obsah hrnca a polievku varíme zhruba 15 minút, dokým zelenina nezmäkne.

Následne polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby ešte dochutíme korením.

Polievku môžeme podávať posypanú nasucho opraženými tekvicovými či inými semienkami (odporúčam! :)).

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
57 7,5 2,5 1,5 2

Tekvicová hokkaido polievka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
figovy chia puding s kokosom
  • Množstvo : 6
  • Porcie : 6
  • Tepelná úprava : 35 Min
Tekvicová hokkaido polievka