
Thajské červené kuracie kari
Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte si autentickú chuť thajského červeného kuracieho kari podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý.. no a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov ;)
Recept som pripravovala s kuracími stehnami, ktoré sú oproti prsiam šťavnatejšie. Ak by ste si však radšej pripravili diétnejšiu verziu, pokojne použite kuracie prsia. Kuracie kari odporúčam podávať s ryžou SOS Jasmine, ktorá sa neskutočne hodí práve k exotickým jedlám, ideálne do thajskej kuchyne. Ak sa u vás doma nájde aj kúsok šafránu, odporúčam pridať kúsok do ryže.
Recept odporúčam pripraviť s červenou kari pastou, ktorá mu dodá skutočne autentickú chuť. Kari pastu kúpite v každom väčšom supermarkete. Taktiež odporúčam nevynechať rybaciu omáčku, ktorú v dnešnej dobe kúpite tiež v každom väčšom supermarkete. Obe suroviny by ste mali nájsť v kútiku s ázijskými alebo inými exotickými surovinami.
Thajské kuracie kari si zjemníme hustým kokosovým mliekom z plechovky.
Ingrediencie
- 200 g ryže SOS Jasmine (odporúčam túto)
- 500 ml vody
- 1/2 ČL soli
- štipka šafránu (voliteľné)
- 800 g kuracích stehien (bez kosti a kože)
- 1 PL olivového oleja
- 5 ČL červenej kari pasty
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g brokolice
- 3 PL rybacej omáčky (fish sauce)
- 100 ml vody
- 300 ml kokosového mlieka (z plechovky)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL zázvorového korenia
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafrán a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari pastu a minútu restujeme.
- Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
- Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
- Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
- Hotové kuracie kari podávame s uvarenou ryžou.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 727 KCal | |
Sacharidy | 51 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 47 g | |
Tuky | 36 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.