Fit Recepty
Sleduj ma
Thajské červené kuracie kari

Thajské červené kuracie kari

Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte si autentickú chuť thajského červeného kuracieho kari podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý.. no a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov ;)

Recept som pripravovala s kuracími stehnami, ktoré sú oproti prsiam šťavnatejšie. Ak by ste si však radšej pripravili diétnejšiu verziu, pokojne použite kuracie prsia. Kuracie kari odporúčam podávať s ryžou SOS Jasmine, ktorá sa neskutočne hodí práve k exotickým jedlám, ideálne do thajskej kuchyne. Ak sa u vás doma nájde aj kúsok šafránu, odporúčam pridať kúsok do ryže.

Recept odporúčam pripraviť s červenou kari pastou, ktorá mu dodá skutočne autentickú chuť. Kari pastu kúpite v každom väčšom supermarkete. Taktiež odporúčam nevynechať rybaciu omáčku, ktorú v dnešnej dobe kúpite tiež v každom väčšom supermarkete. Obe suroviny by ste mali nájsť v kútiku s ázijskými alebo inými exotickými surovinami.

Thajské kuracie kari si zjemníme hustým kokosovým mliekom z plechovky.

Ingrediencie

  • 200 g ryže SOS Jasmine (odporúčam túto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • štipka šafránu (voliteľné)
  • 800 g kuracích stehien (bez kosti a kože)
  • 1 PL olivového oleja
  • 5 ČL červenej kari pasty
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g brokolice
  • 3 PL rybacej omáčky (fish sauce)
  • 100 ml vody
  • 300 ml kokosového mlieka (z plechovky)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL zázvorového korenia

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafrán a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
  2. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, kari pastu a minútu restujeme.
  4. Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
  5. Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
  6. Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
  7. Hotové kuracie kari podávame s uvarenou ryžou.
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal727 KCal
Sacharidy51 g
Vláknina8 g
Bielkoviny47 g
Tuky36 g
...
Lucia Wagner
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu