Fit Recepty
Sleduj ma
Tofu Tikka Masala (vegánske)

Tofu Tikka Masala (vegánske)

Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.

Tikka Masala je jedno z najobľúbenejších indických jedál a štandardne sa pripravuje s kuracím mäsom marinovaným v štipľavej exotickej omáčke. Recept na tikka masalu je však veľmi jednoduché pretvoriť do vegánskej podoby - stačí kuracie mäso nahradiť za tofu a omáčku zjemniť iba kokosovým mliekom. Použite však hustý typ z plechovky (prípadne tetrapaku), nie kokosový rastlinný nápoj. Pred prípravou určite odporúčam tofu zbaviť čo najviac vody, aby sa nám pri varení nerozpadávalo.

K tomuto jedlu odporúčam ako prílohu ryžu SOS Basmati. Práve basmati druh ryže je totiž v indickej kuchyni najpoužívanejší a náramne sa hodí k takýmto výrazným jedlám.

Ak teda opäť hľadáte inšpiráciu na zdravý a chutný recept s tofu, odporúčam toto jedlo vyskúšať. Verím, že vám vegánska verzia indickej Tikka Masaly bude veľmi chutiť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 2 x 180 g bieleho tofu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g sekaných paradajook z konzervy
  • 200 ml kokosového mlieka (hustý typ)
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 ČL korenia garam masala
  • štipka čili korenia
  • 1/4 ČL kurkumy
  • štipka čerstvo namletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL soli
  • čerstvý koriander (prípadne iné bylinky)
  • 100 g ryže SOS Basmati (odporúčam túto)
  • 250 ml vody
  • 1/2 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.
  2. Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.
  3. V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.
  5. Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.
  6. Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.
  7. Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.
  8. Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal700 KCal
Sacharidy55 g
Vláknina1 g
Bielkoviny30 g
Tuky40 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu