Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.
Tikka Masala je jedno z najobľúbenejších indických jedál a štandardne sa pripravuje s kuracím mäsom marinovaným v štipľavej exotickej omáčke. Recept na tikka masalu je však veľmi jednoduché pretvoriť do vegánskej podoby - stačí kuracie mäso nahradiť za tofu a omáčku zjemniť iba kokosovým mliekom. Použite však hustý typ z plechovky (prípadne tetrapaku), nie kokosový rastlinný nápoj. Pred prípravou určite odporúčam tofu zbaviť čo najviac vody, aby sa nám pri varení nerozpadávalo.
K tomuto jedlu odporúčam ako prílohu ryžu SOS Basmati. Práve basmati druh ryže je totiž v indickej kuchyni najpoužívanejší a náramne sa hodí k takýmto výrazným jedlám.
Ak teda opäť hľadáte inšpiráciu na zdravý a chutný recept s tofu, odporúčam toto jedlo vyskúšať. Verím, že vám vegánska verzia indickej Tikka Masaly bude veľmi chutiť :)
Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.
Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.
V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.
Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.
Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.
Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.