Fit Recepty
Sleduj ma
Zapekané cestoviny s tofu a tuniakom

Zapekané cestoviny s tofu a tuniakom

Zapekané cestoviny s tofu a tuniakom sú veľmi vďačné jedlo, ktoré si môžete navariť na niekoľko dní dopredu a pochutí si na nich celá rodinka. Sú plné bielkovín a zdravých surovín. Tak ak znova raz neviete, čo do hodinky pripraviť na stôl, odporúčam napríklad túto dobrotu.

Pripraviť si ich môžete s použitím akýchkoľvek cestovín - nezáleží na type ani tvare. Špirály, motýliky, penne či dokonca fliačky - fungovať budú všetky. Celiatici môžu použiť napríklad pohánkové či kukuričné cestoviny. Zapekané cestoviny si pripravíme s paradajkovou omáčkou a syrom, doplníme ich o tie správne koreniny a samozrejme, nemôže chýbať ani cesnak. Zo zeleniny v tomto recepte použijeme cuketu a kukuricu, no ak máte práve kreatívnu chvíľku, alebo musíte vyprázdniť zásoby v chladničke, pokojne si recept prispôsobte podľa seba, verím, že na ňom nie je čo pokaziť.

Čaká na vás príjemných 40 g bielkovín na porciu a jedlo nie je chudobné ani na vlákninu. Tofu a tuniak sú suroviny bohaté na množstvo mikronutrientov, a teda jedlo obohatia o celé spektrum vitamínov a minerálov. Nechýbajú ani omega 3 mastné kyseliny.

Ak sa vám teda doma povaľujú zásoby tofu a tuniaka a neviete čo s nimi, určite si tento recept pripravte, je veľmi chutný a jednoduchý zároveň. Zapekané cestoviny s tofu a tuniakom chutia najlepšie teplé a posypať ich môžete aj strúhaným parmezánom. Mňam!

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 500 g celozrnných cestovín (odporúčam tieto)
  • 700 g paradajkového pyré
  • 400 g tofu
  • 1 nastrúhaná cuketa
  • 300 g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 150 g strúhanej mozzarelly (s nižším obsahom tuku)
  • 50 g kukurice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • čerstvá bazalka (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode takmer do mäkka (varíme ich okolo 10 minút). Následne ich precedíme.
  2. Vo veľkom hrnci alebo v mise si zmiešame uvarené cestoviny spolu s nastrúhanou cuketou, nakrájaným tofu, tuniakom zbaveným šťavy, strúhaným syrom a kukuricou.
  3. Pridáme aj paradajkové pyré, koreniny, soľ, prelisovaný cesnak, v prípade záujmu aj čerstvú bazalku a všetko spolu poriadne premiešame.
  4. Takto pripravené cestoviny premiestnime do väčšej zapekacej formy (s rozmermi okolo 35x25 cm).
  5. Cestoviny pečieme 30 minút pri 190 stupňoch. Tuhé budú až po odležaní v chladničke.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť5 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal568 KCal
Sacharidy69 g
Vláknina12 g
Bielkoviny40 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu