
Zdravá sardinková pomazánka s orechmi
Neviete, čo nové si dať cez víkend na raňajky k čerstvému pečivu? Zdravá sardinková pomazánka s orechmi vás od týchto starostí odbremení. Ak ste ju ešte neskúšali, smelo do toho - som si istá, že vám zachutí. Pripravená je za 5 minút, tak určite neváhajte a poďte sa pustiť do jej prípravy.
Táto nízkosacharidová pomazánka zo sardiniek má dokonca iba 1 g sacharidov na porciu! Ak si k nej teda pripravíte domáce low carb pečivo, napríklad tento Ľanový chlieb bez múky či Ovseno-semienkový chlieb bez múky , vyčarujete si tak chutné low carb raňajky alebo večeru, plnú nutrientov a chutí. Prípadne môžete túto nátierku podávať spolu s kúskami cukety či šalátovej uhorky ako ľahkú večeru alebo zdravé pohostenie pre návštevu.
Sardinky sú významným zdrojom bielkovín, zdravých tukov a množstva mikronutrientov, najmä vápnika, draslíka, vitamínov D, B, železa a horčíka. Pre naše zdravie je táto superpotravina veľmi benefičná, preto je dobré zaradiť ju do jedálnička na pravidelnej báze, napríklad aj v tejto chutnej podobe pomazánky.
Zdravá sardinková pomazánka s orechmi je krémová nátierka plná bielkovín a zdravých tukov. Odporúčam ju vyskúšať! :)
Ingrediencie
- 250 g sardiniek v olivovom oleji (zbavených oleja)
- 50 g orechov (vlašských, pekanových, lieskových..) (odporúčam tieto)
- 100 g gréckeho bieleho jogurtu
- 1 stonka jarnej cibuľky
- kúsok pažítky
- mleté čierne korenie
Postup
- V miske si pomocou vidličky rozmiešame sardinky s gréckym jogurtom na jemnú zmes.
- Následne do zmesi primiešame nadrobno nasekané (prípadne pomleté) orechy podľa vlastného výberu, nasekanú pažítku a jarnú cibuľku.
- Nakoniec pomazánku dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
- Pomazánku podávame s celozrnným pečivom, prípadne s uhorkou alebo inou zeleninou.

Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 210 KCal | |
Sacharidy | 1 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 18 g | |
Tuky | 15 g |