
Zdravý jablkovo orechový perník
Chutný a zdravý jablkovo orechový perník bez múky, ktorý je ako stvorený na víkendové raňajky. K jeho zhotoveniu vám stačí iba zopár bežných ingrediencií. Ak si chcete tento vláčny koláčik ešte viac vylepšiť, pridajte doňho nadrobno nasekané orechy. Jablkovo orechový perník vám učaruje svojou vôňou, konzistenciou a lahodnou chuťou.
Perníkové korenie a jablká sú úžasná kombinácia. Nie len že spolu nádherne voňajú, ale chuťou skrátka pripomínajú teplo domova počas sychravej jesene či dlhých zimných večerov. Orechy sú ďalším jesenným plodom, a preto je tento fit zákusok obzvlášť vhodný do posledných mesiacov roka, kedy sú tieto suroviny v sezóne.
Perník je bezlepkový, nenáročný na suroviny a hotový raz-dva. Všetky ingrediencie spolu iba zmiešate, príprava je teda obzvlášť jednoduchá. Na pomletie orechov a ovsených vločiek budete potrebovať iba výkonný mixér ( (odporúčam tento) ). Podávať ho môžete samostatne alebo poliaty napríklad orechovým maslom či týmto arašidovým krémom: Lahodný arašidový krém
Vyskúšajte tento jednoduchý jablkovo orechový perník bez múky. U nás doma má vždy veľký úspech a preto verím, že si ho zamilujete tiež. Je jemnučký a plný chutí, určite sa mu potešia aj deti.
Ingrediencie
- 1 jablko
- 4 vajcia
- 100g vlašských orechov (odporúčam tieto)
- 80g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru (kokosového cukru/xylitolu) (odporúčam tento)
- 2 PL perníkového korenia
- 1 ČL sódy bikarbóny
Postup
- Jablko si najemno nastrúhame a v miske ho (aj so šťavou) zmiešame spolu s vajciami a trstinovým cukrom.
- Orechy a ovsené vločky rozmixujeme takmer na múku a primiešame ich k pripravenej zmesi.
- Nakoniec do cesta pridáme sódu bikarbónu a perníkové korenie.
- Hotové cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (zhruba 30*20cm) a pečieme 30 minút na 175 stupňoch do zlatista.
- Po dopečení necháme perník vychladnúť a neskôr ho nakrájame na kocky.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 12 kusov |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 130 KCal | |
Sacharidy | 14 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
Tuky | 8 g |