
Ázijský kurací šalát
Milujete šaláty, ale chcelo by to trošku zmenu? Vyskúšajte tento zdravý ázijský kurací šalát s hnedou ryžou, klíčkami a zeleninou.
Mäso je dusené na sójovej omáčke a kečupe, čo mu dodáva typickú ázijskú chuť, keďže sójová omáčka je jedna zo základných surovín ázijskej kuchyne. Šalát obsahuje množstvo kapusty, klíčky a slnečnicové semienka zamiešané v cottage cheese spolu s hnedou ryžou, čo vytvára veľmi zaujímavú a nevšednú kombináciu chutí.
Kuracie mäso je perfektné do šalátov, najmä ak je príjemne mäkké a plné chutí, ako je tomu aj v tomto prípade. Jeho chuť si určite zamilujete. Pozor však na soľ, najprv mäso ochutnajte a až tak dochucujte podľa potreby. Sójová omáčka je výrazne slaná, tak aby ste to s tou soľou neprehnali.
Exotické chute kuracieho mäsa a kombinácia klíčkov a ryže v šaláte vás prenesie do ďalekých krajín východného sveta. Doprajte si zdravý šalát trochu inak, na obed či na večeru. Obsahuje veľa bielkovín, vďaka čomu vás aj dobre zasýti.
Ingrediencie
- 250g kuracích pŕs
- 3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 2 PL kečupu bez cukru
- 1 cibuľa
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- morská soľ
- 200g cottage cheese
- 150g nasekanej červenej a bielej kapusty
- 100g uvarenej ryže (odporúčam túto)
- 100g nastrúhanej mrkvy
- 30g klíčkov
- 30g slnečnicových semienok
- mleté čierne korenie
- morská soľ
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, párkrát zamiešame, a potom primiešame kečup bez cukru a sójovú omáčku.
- Kuracie prsia dusíme prikryté po dobu 25 minút.
- Ku koncu mäso dochutíme morskou soľou.
- Medzičasom si pripravíme šalát.
- Zeleninu zmiešame s cottage cheese, klíčkami, uvarenou hnedou ryžou, slnečnicovými semienkami a nakoniec šalát dochutíme soľou a čiernym korením.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 507 KCal | |
Sacharidy | 37 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 57 g | |
Tuky | 13 g |