
Banánovo-špaldové cake pops
Cake pops som si po ich vyskúšaní ešte v USA veľmi obľúbila, no chcela som si ich samozrejme pripraviť v zdravšej a nutrične hodnotnejšej podobe. Tak tu teda sú! Chutné, zlatučké a so zvýšeným obsahom bielkovín - banánovo-špaldové cake pops. Sú výborné, sladké a navyše nízkokalorické s nízkym obsahom tukov. Ďalší dezert, ktorý si môžete dopriať bez jedinej výčitky.
Ak v nich nechcete použiť proteín, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom pudingového prášku. Určite vyskúšam ešte niekoľko variácií, takže sa máte na čo tešiť. Príprava cake pops je trochu pracnejšia, avšak verím, že výsledok poteší a zaujme nielen tých najmenších. Určite potešia na každej oslave či napríklad v mikulášskom balíčku.
Skúšala som ich robiť aj vo forme na cake pops a takisto spôsobom, ktorý opisujem v popise, no tento u mňa vyhral na plnej čiare. Formu na cake pops neodporúčam. Dajte mi potom určite vedieť, ako sa vám podarili :)
Ingrediencie
- 130 g špaldovej múky (odporúčam túto)
- 70 g proteínu (najlepšie vanilkovej alebo banánovej príchute) (odporúčam tento)
- 2 zrelé banány
- 170 g bieleho jogurtu
- 150 g jablkového pyré (odporúčam toto)
- 4 PL medu (odporúčam tento)
- 2 vajcia
- 1 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL prášku do pečiva (odporúčam tento)
- štipka škorice
- 70 g cream cheese (light)
- 100 g horkej čokolády (odporúčam túto)
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- ozdoby
Postup
- Vo väčšej mise si roztlačíme banány pomocou vidličky na jemné pyré.
- Pridáme k nim jogurt, jablkové pyré, med, vajcia, roztopený kokosový olej a zamiešame.
- Následne do cesta pridáme aj špaldovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a poriadne ho rozmiešame.
- Cesto vylejeme do tortovej formy (s priemerom zhruba 20 cm) a koláč pečieme 40-45 minút pri 170 stupňoch do zlatista.
- Po dopečení necháme koláč úplne vychladnúť a následne ho rozmrvíme na čo najjemnejšiu hmotu (buď rukami alebo v sekáčiku).
- Následne do mrveničky poriadne vmiešame cream cheese. Mala by nám vzniknúť ľahko formovateľná hmota, ak je teda ešte cesto príliš mrvivé, pridáme o niečo viac cream cheese.
- Zo vzniknutého cesta následne vytvarujeme rukami rovnako veľké guličky, ktoré uložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
- Medzičasom si roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom.
- Guličky napichujeme na paličky, obalíme ich v čokoláde a nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme ich zatuhnúť, najlepšie vo zvislej polohe.
- Cake pops skladujeme v chladničke.
Čas prípravy | 60 minút | |
Výdatnosť | 48 kusov |
Nutričné hodnoty / 1 kus | ||
KCal | 47 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 2 g | |
Tuky | 2 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
NízkokalorickéProteínový prášokSnackZdravé vianočné receptyBez orechovFitness dezerty s proteínomNízkotučné dezertyZdravé dezerty bez orechovRecepty na nízkokalorický a diétny snackSnack s proteínomNízkotučné vianočné receptyVianočné recepty bez orechovNízkokalorické diétne recepty s vajíčkami
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.